Bugün: 09.09.2010 Son Güncelleme: 08.09.2010 13:26
 


Diger Bölümler :

 

Lüzumlu Bilgiler :

 

Bugünkü
Gazetede Ara:



YENİ AÇILAN TESİSLER

PALOMA PASHA - CRATOS PREMIUM


Detay İçin Tıklayınız.

 

 

 

 

 
Yabancı havayolları Türkiye’de büyüyor

2003’te iç hat pazarını özel sektör havayollarına açmasıyla büyük ivme yakalayan Türk sivil havacılığı, yabancı havayollarının da ilgisini çekiyor. Başta Lufthansa, British Airways, Emirates, Singapur, Gulf Air, Etihad gibi yabancı havayolu şirketleri, Türkiye pazarından duyduğu memnuniyeti yatırımlarına yansıtıyor.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 2009 yılının kesin olmayan verilerine göre Türkiye havalimanlarından geçen yolcu sayısı 85 milyonu aşmış durumda. Trafik artışı bu hızla devam ederse 100 milyon rakamına iki yıl sonra ulaşmanın mümkün olabileceği söyleniyor.

Lufthansa 2010’da yüzde 5 artış bekliyor
1926’da Berlin’de kurulan alman Lufthansa, 53 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Geçtiğimiz yılın nisan ayında Lufthansa Türkiye Genel Müdürlüğü’ne 2003 yılından bu yana Lufthansa’nın Çin Temsilcisi ve Genel Müdürü olarak görev yapan Gregor Wende getirildi.
Türkiye’de kamera karşısına ilk ez çıkan Wende, Airport’a havacılık sektörünün son durumunu ve Lufthansa’nın 2010 hedeflerini anlattı. Wende, 2010’da uçak yolcu sayısında yüzde 5 oranında bir artış beklediklerini, diğer taraftan ise bilet fiyatlarında ucuzlama görüleceğine işaret etti.
Havacılık sektörünün Asya’nın bir kısmında, özellikle Çin’de toparlanmaya başladığını ifade eden Wende, yine de ekonomik iyileşmenin henüz kriz öncesi beklentiler seviyesine gelmediğine dikkat çekti. Wende, 2010’da dünya genelinde yolcu sayısında yüzde 4-5 lik bir artış olacağını, diğer taraftan da uçak bilet fiyatlarının biraz daha ucuzlayacağını söyledi. 

“Türkiye’den umutluyuz”
Türkiye’deki pazar paylarını artırmak istediklerini belirten Gregor Wende, “Türkiye’den umutluyuz, öncelikle Türk ekonomisi güçlü ve aynı zamanda dinamik bir ekonomi, havacılık alanında da güzel işaretler görüyoruz. Biz her zaman Türkiye’de pazar payımızı artırmak ve yolcu sayımızı yükseltmek için çalışıyoruz” diye konuştu.
Lufthansa’nın 2010 yılında gerçekleştirmeyi düşündüğü yenlikler arasında ise, her gün Amerika Birleşik Devletlerine de uygun bağlantılı uçuşu yapılan İzmir-Münih arası seferlerin 30 Mart itibarıyla günde iki sefere çıkartılması bulunuyor. Lufthansa ayrıca, yıl içinde dünyanın en büyük yolcu uçağı A380’i filosuna katmayı planlıyor. Şirketin yolcularına sunacağı bir başka hizmet de, yolcular yazdan itibaren uçuşlar esnasında internete erişme imkanı bulabilmeleri olacak.
 
Etihad yatırımlarına devam edecek
Türkiye’ye yatırım yapma kararı alan havayolu şirketlerinden biri de, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad. Etihad geçtiğimiz yılın haziran ayında Türkiye’de bir temsilcilik açtı. Haftada beş gün İstanbul-Abu Dabi arasında uçuş gerçekleştiren Etihad, Abu Dabi aktarmalı olarak; Avustralya, Asya ve Güney Afrika’da, 20’nin üzerinde önemli merkeze uçuş imkanı sunuyor. Etihad’ın hedefi uçuş sayısını her güne çıkarmak.
Etihad Türkiye’nin Genel Müdürü Fatoş Kutay, 2009’un zorlu geçtiğini, 2010’un da kolay geçmeyeceğini ifade derken, Etihad’ın yatırımlarına hız kesmeden devam edeceğini söyledi.
1,5 senedir yaşanan krizin hava yollarında ciddi bir ciro kaybına sebep olduğunu vurgulayan Kutay, “Ne kadar yolcu sayısı güzel bir hız kazandıysa da yapılan çalışmalar sonucunda, kişi başına denk gelen kazançlarda bir düşüş var. Şimdi bu sene hedefimiz hem piyasaları takip edip global bazda sırf Türkiye olarak da değil yavaş yavaş olması gereken noktaya en azından taşıyabilmek” dedi. 
(Habertürk)


Haber Girişi: 08/02/2010 12:51:43

Habere yorum yaz
Haberi arkadaşına gönder


ALMANYA’DA HAVAYOLU VERGİSİ UYGULAMADA KARIŞIKLIĞA YOL AÇTI
AVRUPALI TURİST ALIŞVERİŞ VE WELLNESS’TEN VAZGEÇİYOR
OTELLERDEKİ MALİYET ARTIŞI AĞUSTOS AYINDA DA ORTALAMANIN ÜZERİNDE OLDU
RUSYA’YLA VİZE KAĞIT ÜZERİNDE KALKTI AMA, UYGULAMADA HÂLÂ DEVAM EDİYOR
OTEL DEĞERLENDİRME SİTELERİNİN ÇALIŞMA SİSTEMİ VE GÜVENİLİRLİĞİ TARTIŞILIYOR
SWISSOTEL’İN ARSA SATIŞI İÇİN BELEDİYE 2. KEZ İHALEYE ÇIKACAK

GÜNÜN YORUMU ..
Makale
REFERANDUMDA TURİZMCİLER BERTARAF MI, TARAF MI OLACAK?

20. yüzyılın başında, Kurtuluş Savaşı'ndaki cesaretiyle dünyaya önderlik etmiş bir ülkede, 100 yıl sonra, insanlar verecekleri oyu söylemekten korkar hale getirilmişse, bu bile taraf seçmek için yeter
BENER E. KAVUKÇUOĞLU
Makale
TÜRKİYE TURİZM STRATEJİSİ 2023 VE EYLEM PLANI 2007–2013 (6)

Strateji Belgesi'nde turizm gelirinin yüzde 1’i tanıtıma ayrılacaktı. 3 yıl geçti. 2010 yıl tanıtım bütçesinde bu hedef yüzde kaç tutturuldu?
İŞLETME BELGELİ OTELLER VE İŞLETMELER

TÜRKİYE'DE FAALİYETTE OLAN İŞLETME BELGELİ TESİS VE İŞLETMELER

Kültür ve Turizm Bakanlığı kendi tuttuğu işletme belgeli tesisler listesini sonunda açıkladı.

2011 FUAR TAKVİMİ

BAKANLIĞIN 2011'DE YURTDIŞINDA KATILACAĞI FUARLAR

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2011 yılında yurtdışında katılacağı turizm fuarının listesi...

Etstur
Binin üzerinde tesis seçeneği sunan Etstur,
tatil seçiminizi kolaylaştırıyor.

RESORT DERGİSİ

Seyahat Endüstrisi ve Turizm Dergisi: RESORT

Turizm ve Seyahat Endüstrisi Dergisi RESORT, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) ve turizm yayıncısı Ekin Grubu tarafından birlikte ayda bir yayımlanıyor...

UFUK SÖNMEZGÜL
Yorum
MEŞAKKATLİ MESLEK TURİZM

İnternette şikâyet sitelerini incelerseniz, genel olarak tatilcilerin beklentilerini bulamamaktan kaynaklanan eleştiri ve şikayetleri ağırlıklı, aslında beklentilerini doğru satın alan tatilci kendisi