• 09 Aralık 2020 10:22
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“1 milyon garson, 280 bin müzisyen, 180 bin organizatör işsiz kaldı”

Bu haberi dinleyin
09 Aralık 2020 “1 milyon garson, 280 bin müzisyen, 180 bin organizatör işsiz kaldı”

Pandemi nedeniyle düğün salonları, organizasyon işleri ve eğlence işyerlerinin kapanması nedeniyle ülke genelinde 1 milyon garson, 280 bin müzisyen işsiz kalırken 23 bin düğün salonu işletmecisi hakkında da icra işlemi başlatıldığı belirtildi. 

Dünya Gazetesi’nden Fikri Cinokur’un haberine göre merkezi Antalya'da olan ve ülke genelinde 2 bin üyesi bulunan Düğün Saloncuları ve Organizasyoncuları İşveren Sendikası (DÜSOİŞ) Genel Başkanı Barış, pandemi nedeniyle kapatılan düğün salonları ve organizasyon işleri sektörünün iflasın eşiğine geldiğini söyledi. 

Sektörün 2021 yılı için önünü göremediğini ifade eden, şunları kaydetti; "Düğünler için 6-7 öncesinden tarih alınır. Şu an için hiçbir rezervasyon alamıyoruz. 

Türkiye genelinde 280 bin düğün salonu var. 

23 bin düğün salonu ve organizasyoncu icralık durumda. 

Çok sayıda düğün salonu işyeri kapandı. 

Bu kapanan işyeri sahiplerinin bir kısmı kuruyemiş, kokoreççi ya da başka sektörlere kaydı. Çünkü evini geçindirmek için başka işler yapmak zorunda kalıyor" 

Bize de KGFsi verilsin 

Düğün salonları, eğlence işyerlerinin kapalı olması nedeniyle Türkiye genelinde 1 milyon garson ve 280 bin müzisyen ile 180 bin organizasyon işleri yapan kişinin işsiz kaldığını anlatan, kendi sektörlerine de KGFsi verilmesini istedi.

Barış, şöyle devam etti; "Türkiye'nin ve sektörün büyük kaybı var. Düğün salonları ve organizasyon işyerlerine hibe kira desteği sağlanmalı. 1 yıl ödemesiz uzun vadeli KGFsi verilmeli. Elektrik, doğalgaz ve su faturalarındaki vergiler alınmasın. Muhtasar başta olmak üzere diğer vergiler alınmasın." 

Güvenli Düğün Salonu Belgesi 

DÜSOİŞ Genel Başkam Barış, "Güvenli Otel" belgesi alan turistik oteller gibi düğün salonlarına da "Güvenli Salon" belgesi almak istediklerini belirtti Bunun için proje hazırladıklarım anlatan, bu projeyi Kültür velığı'na vereceklerini söyledi