• 03 Ağustos 2021 00:02
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

35 ilde 129 yangın. 122'si kontrol altına alındı. 7 noktada sürüyor.

Bu haberi dinleyin
03 Ağustos 2021 35 ilde 129 yangın. 122'si kontrol altına alındı. 7 noktada sürüyor.

Hafta başından bu yana son 6 günde; aralarında merkezlerinden Manavgat, Marmaris,Fethiye ve’un da olduğu 35 ilde 129 yangın meydana geldi. Bunlardan 7 noktada yangınlar sürüyor.

Antalya, Muğla, İzmir, Osmaniye, Mersin, Adana, Çanakkale, Kayseri, Edirne, Kütahya,dın, Kilis, Kocaeli, Kastamonu, Sakarya, İstanbul, Hatay, Bursa, Diyarbakır, Karaman, Balıkesir, Manisa, Bingöl, Kırklareli, Bilecik, Şanlıurfa, Bitlis, Kahramanmaraş, Çorum, Isparta illerinde yangınlar meydana geldi.

Yangın meydana gelen şehirler:

Antalya,

Muğla,

İzmir,

Osmaniye,

Mersin,

Adana,

Çanakkale,

Kayseri,

Edirne,

Kütahya,

Aydın,

Kilis,

Kocaeli,

Kastamonu,

Sakarya,

İstanbul,

Hatay,

Bursa,

Diyarbakır,

Karaman,

Balıkesir,

Manisa,

Bingöl,

Kırklareli,

Bilecik,

Şanlıurfa,

Bitlis,

Kahramanmaraş,

Çorum,

Isparta

Bodrum

Bodrum Kumbahçe İçmeler yolu güzergahındaki makilik ve ormanlık alanda alevler 85 haneli Mazı Mahallesi ve Armutçuk mevkiine de yayıldı. Yangın nedeniyle iki mahalle büyük oranda tahliye edildi. Öte yandan'a bağlı Umurca Mahallesi'ndeki yangın 10 saat sonra kontrol altına alındı.

Marmaris

Marmaris yangın Asparan mevkii, Turunç ve Osmaniye mahallelerinde yoğunlaştı. Alevler Marmaris-Datça karayoluna da yaklaştı. 

Fethiye

Fethiye Ölüdeniz'de ormanlık alanda üç noktada birden yangın çıktı. Karadan yapılan müdahaleye rağmen yangının, rüzgârın da etkisiyle büyüdü.