• 20 Ocak 2021 08:44
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

AB, ‘Aşı Pasaportu’nu tartışıyor

Bu haberi dinleyin
20 Ocak 2021 AB, ‘Aşı Pasaportu’nu tartışıyor

Avrupa Birliği (AB) üyelerinden Başbakanı Kiryakos Mitsotakis’in, gündeme getirdiği sınır ötesi seyahatlerde aşı pasaportunun zorunlu hale getirilmesi önerisini tartışıyor.

AB üyesi 27 ülkenin liderleri, video konferans olarak düzenledikleri toplantıda öneriyi tartışırken bunun kişilere daha fazla seyahat özgürlüğü tanıyıp tanımayacağını değerlendirdi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu,virüs aşısı olmak istemeyen ya da henüz aşıya ulaşamamış kişilerin haklarının kısıtlanacağı gerekçesiyle, "aşı pasaportuna" sıcak bakmıyor.

Birçok AB ülkesi bu konuda zorunluk getirilmesine sıcak bakmıyor.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcoviç, aşı olmak istemeyen ya da henüz aşıya ulaşamayan kişilerin haklarının kısıtlanmaması gerektiğini söyledi.

AB liderleri, Perşembe günü yeniden bir araya gelerek, konuyu tartışmaya devam edecek.

Almanya Dışişleriı Heiko, Covid - 19 aşısı yaptıran Alman vatandaşlarının restoran ve sinemalara daha erken gidebilmelerine izin verileceğini açıklamıştı. Ancak'ın Pazar günü yaptığı açıklamaya diğerlar tepki göstermişti.

Hollanda ve Belçika başta olmak üzere, birçok Avrupa ülkesi,virüs aşısı konusunda bir yasal zorlama uygulanamayacağı görüşünde.(BBC Türkçe)