• 25 Mart 2022 22:37
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

AB, booking.com ve diğer online rezervasyon sistemlerine karşı harekete geçti

Bu haberi dinleyin
25 Mart 2022 AB, booking.com ve diğer online rezervasyon sistemlerine karşı harekete geçti

Başta booking com olmak üzere diğer online rezervasyon sistemlerinin hem oteller hem de tüketiciler aleyhine olan düzenlemelerine gelen tepkiler üzerine Avrupa Birliği (AB) harekete geçiyor.

Online rezervasyon pazarının yüzde 92’sinin üç firmanın ( Booking Holding, Expedia Groupve HRS) elinde olduğu, bunlardan Booking.com’un yüzde 68,4 pay ile açık ara önde olduğunu, bunun hakim gücün kötüye kullanılmasına neden olduğunu söyleyen EU Travel Tech Genel Sekreteri Emmanuel Mounier, “Kaybedecek zamanımız yok. Artık Komisyonun hızlı hareket etme ve Google'ın haksız rekabet uygulamalarını mümkün olan en kısa sürede sonlandırmasını sağlama zamanı" dedi. 

Avrupa Otelciler ve Restorancılar Birliği (HOTREC) yöneticilerinden Markus Luthe bu şirketlerin Avrupa pazarının neredeyse yüzde 70'ine hakim olduklarını bunun da piyasa ekonomisi fikriyle kökten çeliştiğini belirterek AB'nin bu durumu önleme girişimini desteklediklerini söyledi.

Luthe, "Geçtiğimiz on yılda otelciler, pazara egemen olan bu firmaların kabul edilemez 'al ya da bırak' davranışına katlanmak zorunda kaldılar" diyor.