• 01 Ağustos 2021 21:46
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

ABD’ye ‘Aşı Turizmi’ turları yayılıyor

Bu haberi dinleyin
01 Ağustos 2021 ABD’ye ‘Aşı Turizmi’ turları yayılıyor

 

ABD'de bir yandan aşı olunması için para veriyor bir yandan da başka ülkeler buraya aşı olmaya gidiyor. Öyle ki ciddibir aşıi oluştu.

Yüksek maliyete rağmen ilgi artıyor

Corona virüsü aşılarına erişim dünyada herkes içinnı oranda mümkün değil. Aşı dağıtımındaki küresel eşitsizlik, salgınla mücadele çabalarını da olumsuz etkiliyor. Elinde çok sayıda aşı olan daha zengin ülkelere yönelik aşıi ise, yüksek maliyetine rağmen popülerliğini koruyor.

Amerika’da sağlık çalışanlarının aşıya tereddütle yaklaşan hatta aşı karşıtı Amerikalıları ikna çabaları sürerken, dünyanın dört bir yanında birçokları bunun için ekstra çaba sarf etmeye hazır.

Turistik ürün

New York, turistlerin ilgisini kente arttırma çabaları kapsamında, burada yaşamayanlara da aşı hakkı tanıyor.

ABD’deki 50 eyaletin en az 24’ünde orada yaşadığınızı kanıtlamadan aşı yaptırmak mümkün. Endonezya’daki seyahat firmaları pandemiden etkilenen işletmelerini canlandırmak için bu durumu fırsata dönüştürmüş. ABD’ye aşı turları ortaya çıkmış.

Endonezyalılar için ABD’ye aşı turları, 4 günlük Hawaii gezisini de kapsayan 550 dolarlık paketten başlıyor, 52 gün süren baştan sona ABD’yi gezdiren 3,600 dolarlık lüks tura kadar ulaşabiliyor.

Amerika’da etkinlik oranı yüksek birçok farklı aşının bulunması, Endonezya’da Çin aşılarının uygulanması nedeniyle aşıini cazip hale getiriyor.

Aşıi, erişimle ilgili etik kaygıları da gündeme getiriyor.