• 28 Haziran 2021 00:39
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Air Baltic, kripto para birimlerini ödemede kabul ediyor

Bu haberi dinleyin
28 Haziran 2021 Air Baltic, kripto para birimlerini ödemede kabul ediyor

Dünya çağında hergün yen bir yönüyle tartışılan kripto para seyahat endüstrisine de girdi. Air Baltic, ödeme için kripto para birimlerini kabul ediyor. Şirketin CEO'su Martin Gauss kripto parayı kabul eden dünyadaki ilkolduklarını söyledi.

Air Baltic CEO’su fvw | TravelTalk’a yaptığı açıklamada “Her zaman yeni şeylere açık olmak istediğim için denemeye karar verdik” dedi.

Martin Gauss şunları söylüyor: Air Baltic'in Bitcoin'i kabul edeceği duyurusunun dünya çapında nasıl bir tepki aldığını hayal bile edemezsiniz. Kripto para birimlerinin gerçek hayranları var. Yalnız ABD'de, yaklaşık 46 milyon kişi kripto para birimine sahip. Air Baltic olarak çok küçük birolmamıza rağmen artık dünya çapında çok tanınan bir marka olduk “2019 yılında 5.5 milyon yolcu taşıdık.da ortalama 15 kripto para bileti sattık. Ama bu bilet satışlarıyla ilgili değil. Projenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Gelecek için tam potansiyel henüz gelişmedi.

“Buna değer mi” sorusuna Gauss şöyle yanıt veriyor: “Büyük miktarlarda bilet satmakla ilgilenmiyoruz. Kendimizi yeni teknolojilere, yeni olanaklara alıştırmak istiyoruz. Bu yeni teknolojinin olanaklarından çok erken yararlanmaya hazırız.”