• 11 Aralık 2020 13:04
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Alacakları için çadır kuran Atlas Global çalışanları gözaltına alındı

Bu haberi dinleyin
11 Aralık 2020 Alacakları için çadır kuran Atlas Global çalışanları gözaltına alındı

Kültür veı Mehmet’un ikiz kardeşi Murat’un sahibi olduğu Atlas Global Havayolları’nın iflası ile tazminat ve maaşları ödenmeyen çalışanlar alacakları için kurdukları direniş çadırını polis basarak oradakileri gözaltına alıp çadırı söktü.

Alacaklı çalışanlar seslerini duyurmak için çadırlarını Murat’un ikiz kardeşi Mehmet’un sahibi olduğu ETS Tur’un önüne kurduklarını söyledi.

Alacaklı çalışanlar Murat’un kayınpederinin Atlas Global’ın hileli olarak iflas ettirildiğini Kültür veı ile İçişleriına yazdığı mektupta da anlattığını belirterek, iflastan kısa süre önce teknik hizmetler veren ATSTEAM Bakım Şirketi'nin de grup bünyesindenrılarak İsviçre'de bir fona satıldığını, o şirketin ortakları arasında da Murat’un olduğunu belirterek "Bu kötü niyettir. Devlet kandırılmış demektir" diyor.

Aralarında yöneticiler, pilotlar, hostesler, yer hizmeti çalışanlarının da olduğu 2 bin kişinin toplam 6 milyon TL alacağı olduğunu söyleyen çalışanlar alacaklarının tahsili için mücadelelerini oluşturdukları "Atlas Zedeler Adalet Platformu (A.Z.A.P)" ile yürütüyor.

Dünden bugüne Atlas

Vural Öger'in 2001'de kurduğu Atlas Jet'e Murat da 2004'te ortak oldu. 

Öger Holding, zor duruma düşünce, 2006'da hisselerin tamamını satın alan Murat, şirketin adını 2015'te Atlas Global olarak değiştirdi.

Şirkete daha önce şimdi Kültür veı olan Mehmet da ortaktı.

2012'de ikiz kardeşler şirketleriırdı.

Bakan ETS Tur, Maxx Royal, Voyage otellerini alırken Atlas Murat’da kaldı.