• 18 Nisan 2022 23:41
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Almanya’da da turizmde kalifiye eleman sıkıntısı var

Bu haberi dinleyin
18 Nisan 2022 Almanya’da da turizmde kalifiye eleman sıkıntısı var

Almanya’da pandemi kısıtlamalarının kalkmasıyla hareketlenen sektöründe yetişmiş eleman sorunu yaşanıyor.

Almanya Otel ve Restoranlar Derneği (DEHOGA)'nın CEO'su Ingrid Hartges, kısıtlamaların kalkmasıyla sektörde hareketlenme başladığını ancak bu kez eleman sorunu yaşandığını söyledi.

DEHOGA CEO’su sektörün pandemi döneminde kısa süreli istihdam olarak adlandırılan kesimden 217 bin, diğer statülerden 130 bin kişilik eleman kaybı yaşandığını belirtiyor.

"Seenland Oder-Spree" derneğine göre, yalnızca Berlin-Brandenburg bölgesinde, çalışanların yüzde 20'si sektörü terk etti. Genel Müdür Ellen Russig yaptığı açıklamada "Her işletmesi aşçı ve servis personeli arıyor" dedi.

DEHOGA CEO’su Hartges, yiyecek içecek birimleri ve otellerin soruna çözüm olarak umutlarının yabancı işçilerde olduğunu belirterek “Turizm bütün birimleri ile çalışanlar için de uluslararası bir sektördür. Federal İstihdam Ajansı'na göre, çalışanlarımızın yaklaşık yüzde 35'i yabancı uyrukludur. Eleman açığını yabancı işçilerle aşmayı umut ediyoruz. Bu açıdan'dan gelen sığınmacıların iş bulması sektörün de eleman ihtiyacını karşılaması için onlara yönelik eğitim programları düzenleyip eğitiyoruz” dedi.