• 25 Kasım 2021 03:15
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Almanya’da kurulacak koalisyon hükümeti

Bu haberi dinleyin
25 Kasım 2021 Almanya’da kurulacak koalisyon hükümeti

Almanya’da 26 Eylül’de yapılan seçimlerden sonra Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP), koalisyon hükümeti kurulması için yapılan görüşmeler tamamlanarak koalisyon protokolü hazırlandı.

Angela Merkel’in yerine başbakanlık koltuğuna oturacak olan SDP üyesi Olaf Scholz, hazırlanan protokolü düzenlenen basın toplantısında kamuoyuna açıkladı.

180 sayfalık koalisyon protokolünde ile ilgili yapılacak işler kapsamında emisyon hacminin azaltılması için sektörü ve içe yönelik yapılacak düzenlemelere yer veriliyor.

Protokolün ile ilgili bölümünde şöyle deniyor:

Yurtiçi

Yurtiçi, özellikle kırsal alanlarda gelecek için büyük potansiyele sahip önemli bir ekonomik faktördür.'yı sürdürülebilir, iklim dostu, sosyal açıdan sürdürülebilir bir yer haline getirmek için politikasının koordinasyonunu geliştirerek ulusal stratejisi sürecini yeniden başlatıyoruz. Corona krizinden sonra adil ve yenilikçi bir modernizasyon programı "Geleceğini" ile yeni ve yeniden kurulmuş şirketleri bürokratik olmayan bir şekilde destekliyoruz.

Uçak biletlerine vergi

Uçak biletlerinin vergiler, ek ücretler, harçlar ve harçların altında bir fiyata satılmamasını sağlamak için Avrupa Birliği ile birlikte çalışacağız.

Havacılık vergisi

Havacılık endüstrisindeki mevcut pandemi ile ilgiligöz önüne alındığında, 2023'e kadar vergisini artırmayı düşünmeyeceğiz. vergisinden elde edilen gelir, CO₂ nötr elektrik bazlı yakıtlarının üretimini ve kullanımını teşvik etmek için kullanılacak.

"Turizmin Geleceği için Ulusal Platform"u

Sektörde geleceğin sorunları, iklim tarafsızlığı, dijitalleşme, kalifiye işçi konularında uzun vadeli bir diyalog için "Turizmin Geleceği için Ulusal Platform" kuruyoruz. 

Bürokratik engeller

Turistlerin gecelemelerde analog raporlama zorunluluğunu kaldırıyoruz. Federal Kayıt Yasası'nda mümkün. Kayıt formlarının işlenmesi gelecekte tamamen dijital olacak. 

Bürokratik engelleri kaldırarak Alman endüstrisine yabancı uzmanları çekmeyi kolaylaştıracağız.

AB ve üye ülkeleri ile sınır ötesi trafiği güçlendirmek ve gece treni hizmetlerini geliştirmek istiyoruz. 

Daha fazla bölgesel merkezi uzun mesafeli trafiğe bağlayacağız. 

Deutsche Bahn AG'yi iç işgücü piyasası dahil olmak üzere kamu mülkiyetinde entegre bir grup olarak tutacağız. 

Esrar satışı ve kullanımı yasal

Bu aradaprotokolde eğlence amaçlı esrar satışı ve kullanımının serbest bırakılacağı belirtiliyor.

Alman medyasında çıkan ve bir sağlık kurulunun raporuna dayandırılan haberlere göre üç parti, 'lisanslı mağazalarda, yetişkinlere yönelik tüketim amacıyla esrar satışını ve kullanımını yasal hale getirmeyi' planlıyor.