• 09 Ocak 2021 23:34
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Almanya´daki hava trafiği, seksenli yılların düzeyine indi

Bu haberi dinleyin
09 Ocak 2021 Almanya´daki hava trafiği, seksenli yılların düzeyine indi

Almanya´daki hava trafiği krizinden dolayı bir önceki yıla göre yarıya kadar azaldı. 

Tourexpi’nin Alman Hava Trafiği (DFS Deutsche Flugsicherung GmbH) verilerinden aktardığına göre,’nın hava trafiğinin düzelerek eski seviyesine geri gelmesi için bir kaç yılın geçmesi gerekiyor.

Yüzde 56 düşüş

2020 yılında kaydedilen 1.46 milyon uçuş, bir önceki yıla göre yüzde 56.2 oranında bir azalmaya karşılık geliyor.

Bu azalma, iki Alman devletinin birleşmesinden önceki duruma geri dönüş demektir, çünkü iki´nın birleştiği 1989 yılında da ancak 1.47 milyon uçuş gerçekleştirilmişti.

Kargo daha az etkilendi

Korona krizinden dolayı meydana gelen bu durumdan en fazla havayolları şirketleri ile havalimanları kötü bir şekilde etkilenmekte olup kargo uçuşlarında durum farklılık gösteriyor. Bundan dolayı tüm uçuşların arasındaki kargo oranı yüksek olan Alman havalimanları, krizden daha az etkileniyor.

Aşı da çözüm olmayacak

DFS COO´su Mahns, aşılarının yoğun bir şekilde yapılmaya başlanmasından dolayı bile hava trafiğinin hızlı bir şekilde toparlanabileceğini tahmin etmeyerek, bu konuda şöyle konuştu: “Eski seviyelere geri gelinmesi, muhtemelen ancak 2025 yılında gerçekleşebilecek”.

Bu durumdan DFS de olumsuz şekilde etkilenecek, çünkü 2025 yılına kadar DFS masraflarını kısıtlayamadan toplam 2 milyar Euro daha az gelir elde edebilecek. DFS´nin özellikle aşılarının taşınması gerektiğinden dolayı krize rağmen tamamen eski hizmetini vermeye devam etmesi de gerekir.