• 28 Temmuz 2022 23:55
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Almanya’daki havayolu grevi biterken İngiltere’de demiryolu grevi başladı

Bu haberi dinleyin
28 Temmuz 2022 Almanya’daki havayolu grevi biterken İngiltere’de demiryolu grevi başladı

Almanya’da Havayolları çalışanlarının grevi biterken’de demir yolu çalışanları greve gitti

İngiltere’de demir yolu çalışanlarının ücret artışı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle aldığı 24 saatlik grev kararı sonucu ulaşımda ciddi zorluklarla karşılaşılıyor.

Yaklaşık 40 bin çalışanın greve gitmesiyle ülkenin dört bir yanındaki yolcular, seyahat planlarını değiştirmek ve alternatif ulaşım araçlarını kullanmak zorunda kalıyor.

Ülkenin en güçlü sendikaları arasında yer alan Tren, Denizcilik ve Taşımacılık Sendikası (RMT) ve Raylı Ağ Sendikası (Network Rail), çalışanların ücret ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep ederek 24 saat boyunca iş bıraktı.

30 yılın en büyük iş bırakması

Uzmanlar, kapsamı itibariyle grevi son 30 yılın en ciddi iş bırakması olarak tanımlarken, sendikalar bunun henüz bir başlangıç olduğunu, önümüzdeki günlerde yeni grevlerin planlandığı uyarısında bulunuyor.

Son olarak sendikalar 30 Temmuz ve 13 Ağustos'ta tüm gün boyunca iki kez daha greve gitme kararı aldıklarını duyurdu.

Son bir yıldır demir yolu şirketleri, işçi sendikaları ve hükümeti arasındaki anlaşmazlık giderek büyüyor. Sektörün uzmanlarına göre, ülkede seyahat alışkanlıklarının Kovid-19 salgınıyla birlikte değişmesiyle şirketler azalan gelir ve artan maliyetleri dengelemekte zorlanıyor.