• 06 Şubat 2021 19:52
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Almanya’dan iyi haber: “Aşılama hızlanacak, turizm Mayıs’ta hareketlenir”

Bu haberi dinleyin
06 Şubat 2021 Almanya’dan iyi haber: “Aşılama hızlanacak, turizm Mayıs’ta hareketlenir”

Alman hükümetinin sorumlusu Thomas Bareiss, aşı ve hızlı testler sayesinde Mayıs’tan sonra seyahat koşulları oluşacağını belirterek “Yılın ikinci yarısından sonra başta ve Avrupa'da, daha sonra da uzak ülkelerde tatil yapmanın mümkün olmasını beklediğini söyledi.

Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yazı tatil beldeleri yerine evlerinde geçirmek zorunda kalana, Hükümetin Sorumlusu Thomas Bareiss'ın açıklamaları hem tatilciler hem sektör için umut verici oldu.

Bareiss, Nisanına denk gelen Paskalya tatilinden sonra bir rahatlama beklendiğini belirterek Mayısındaki Hamsin Yortusu tatilinde ülke içinde seyahate çıkma olasılığının yüksek olduğunu söyledi.

Yazlarında ise "Tatil seyahatlerinde bir patlama olacağını düşünüyorum" diye konuşan Bareiss, sektörünün kış ve ilkbahardaki maddi kayıplarının bir kısmını yaz sezonunda telafi edebileceğini kaydetti. 

Aşıların artması vehızlı testleri  sayesinde tatil seyahatlerinin kademeli olarak mümkün olabileceğini ifade eden Bareiss, "Tabii ki, 2021 hâlâ biryılı olacak" dedi. Bareiss yılın yarısından itibaren başta ve Avrupa'da, daha sonra da uzak ülkelerde tatil yapmanın mümkün olmasını beklediğini de kaydetti.

Almanya'da halk arasında seyahat etme arzusunun genel olarak yüksek olduğuna işaret eden Bareiss, seyahat şirketlerini de iflas tehlikesi beklemediğini söyledi.'daturizm sektörünün  son 10 yılda büyük bir atılım sergilediğine dikkat çeken yetkili, önümüzdeki süreçte hızla perspektif oluşturulması durumunda sektörün yeniden eski gücünü kazanabileceğini ifade etti.