• 20 Mart 2021 21:39
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Almanya’dan sonra İspanya’da da şirket kurtarmaya itiraz var

Bu haberi dinleyin
20 Mart 2021 Almanya’dan sonra İspanya’da da şirket kurtarmaya itiraz var

Koronavirüs salgını nedeniyle zor duruma düşen şirketlere kamudan sağlanarak kurtarılması eleştiriliyor.

Almanya’da hükümetin ve Condor havayollarına yapılan yardım ile TUI’ye sağlananler için sektörden gelen eleştirilerin benzeri’da Hükümeti kararıyla Plus Ultra havayoluna 53 milyon dolarlık verilerek kurtarılmasında yaşanıyor.

Yüzde 47’si Venezüella’nın olan şirket

Devlet eliyle şirket kurtarmayı eleştirenler Plus Ultra'nın merkezi Madrid'de olsa da sermayesinin yüzde 47'sinin Venezüellalı girişimcilere ait olduğunu belirtiyor.

AB Adalet Divanı’nı şikayet

Almanya’daki devlet eliyle kurtarmalara da karşı çıkan İrlandalı Ryanair; Ryanair, TAP, Air France-KLM, Finnair, SAS, ve Air Europa’aya yapılan devlet eliyle sağlanan konusunun Avrupa Birliği Adalet Divanı'na (CJEU) taşındığını anımsatarak, Plus Ultra havayoluna hükümet kararıyla 53 milyon dolar verilmesini CJEU’ya taşıyacağını söyledi.

Yaşayabilirliği olmayan bir şirket

İspanya Seyahatleri Konfederasyonu (CEAV) Başkanı Carlos Garrido de la Cierva da, "Hükümetin yaşayabilirliği olmayan bir şirkete yardım etmesi şaşırtıcı. Bu çok hassas durumu yaşayan 9.500 seyahatsine destek vermek daha mantıklı olurdu" dedi.

İspanya'da hükümet Devlet Endüstriyel Katılımlar Topluluğu (SEPI) bünyesindeki Stratejik Şirketlerin Ödeme Gücü Destek Fonu üzerinden, zor durumdaki Plus Ultra havayoluna 53 milyon dolar verilmesini sağlamıştı.