• 10 Mayıs 2021 00:19
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Almanya’dan sonra İspanya ve Belçika’da da kısıtlamalar gevşetildi

Bu haberi dinleyin
10 Mayıs 2021 Almanya’dan sonra İspanya ve Belçika’da da kısıtlamalar gevşetildi

 

Avrupa ülkeleri, artanvirüsü salgınına karşı aldığı kısıtlama önlemlerini gevşetmeye başladı.

Almanya’da başlayan uygulamaya ve Belçika’da da başlandı.

İspanya’da altı önce yürürlüğe giren olağanüstü hal ve sokağa çıkma kısıtlamalarının sona ermesi sokaklarda kutlandı.

Başbakan Pedro Sanchez aşılamanın hızlandığını ve mevcut yasaların yeni bölgeselvirüs vaka artışlarına yanıt vermek için yeterli olduğunu söyledi.

Başkent Madrid'de Puerta del Sol meydanında toplanan kalabalık maskesiz dans etti

Kısıtlamaların kalkması ile birlikte Barselona plajları doldu,

İspanya'da restoranlar Pazar gününden itibaren akşam yemeği servisine başlayacak ve saat 23.00'e kadar hizmet verebilecek. Ancak restoranların masa başına dört kişi ve kapalı mekanda ise yüzde 30 kapasite ile hizmet vermesi öngörülüyor.

Seyahat kısıtlamaları kalktı

Olağanüstü halin sona ermesi ile birlikte ülke içi seyahat kısıtlamaları ve sosyal mesafe kısıtlamaları da sona erdi. Ülkedeki 19 bölgeden sadece dördünde sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek.

İspanya'nın son 14 günde 100 bin kişide yeni vaka oranı 198 seviyesinde. Madrid ve Bask bölgesinde bu seviyenin iki katı düzeyinde. Hastanelerde doluluk oranı yüksek seyrediyor ve yoğun bakım yataklarının 5'te 1'inden fazlasında Covid hastaları tedavi ediliyor.

Belçika’da kısıtlamalar 7 sonra kalktı

Belçika’da davirüs salgını nedeniyle ekimından bu yana kapalı olan restoran, kafe ve barlar, vaka sayılarında düşüş ve aşılamaların hız kazanmasıyla sadece bahçe ve teraslarında müşteri kabul ederek yeniden açıldı. Binlerce kişi, karantina vevirüs tedbirlerinin kaldırılmasını kutlamak için sokaklarda buluştu.

Belçika hükümetinin sonbahardaki ikinci dalga sırasında 16 Ekim 2020’de kapatılmasına karar verdiği restoran, kafe ve barlar, bu sabah müşterilerine hizmet vermeye başladı.

Brüksel’in merkezindeki turistik Grand Place bölgesindeki restoran ve kafeteryalar hem turistler hem de Brüksellilerilar sonra ilk kez ağırladı.

Şehir merkezlerinde, karantina vevirüs tedbirlerinin kaldırılması sebebiyle geniş katılımlı kutlamalar yapıldı.