• 07 Ağustos 2022 23:55
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Almanya’nın Türkiye’den 2 bin işçi alma projesi ne oldu?

Bu haberi dinleyin
07 Ağustos 2022 Almanya’nın Türkiye’den 2 bin işçi alma projesi ne oldu?

Personel yetersizliğinin havaalanlarında neden olduğu kaosa çözüm olarak'nın bu açığı Türkiye’den personel alarak kapatacağına ilişkin hayal tacirliği kokan haberler haberlerin üzerindenlar geçti, ama alınan kimse yok.

Alınacağı söylenen personelde aranan özelliklere bakıldığındaın, iş kolunda deneyim sahibi olan Almanca bilen, bir süre çalışıp sonra kapı dışına konulacak enayi aradığı görülüyordu.

Nitekim bugüne kadar oraya giden kimse yok. 

Ruhi Su türküsünde ne diyordu: 

Almanya gemileri, bir ileri bir geri, Kör olsun Alamanya, ağlattı gelinleri. 

Musa Alioğlu’nun Yeni Birlik Gazetesi’nde köşe yazısında anlattığı konuyla ilgili yazısı için tıklayın https://www.turizmgazetesi.com/yazi/almanya-havacilarimiza-hayal-satiyor/3768

Almanya havalimanlarında şu ana kadar kaç Türk işe alındı?

Öte yandan havaalanlarında yaşanan krize çözüm olarak Türk İşçi talep eden’da Türkiye'den yalnız  1 kişinin  işe girebildiği öğrenildi.

Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre, Çalışmaı Hubertus Heil, İçişleriı Nancy Faeser ve Ulaştırmaı Volker Wissing'in, haziranı sonunda açıkladığı planın gerçekleştirilemeyeceği ifade edildi. Nedeni ise, kimin ne yapacağını bilememesi, başvuru yerlerinin ve vizelerin koordinasyonsuzluğu, başvuru için net bir yerin olmaması olarak açıklandı.

Aradan 1.5 geçmesine rağmen şu ana kadar Türkiye'den 44 vize başvurusunun olduğu ve bunlardan sadece birinin “güvenlik soruşturması”nı geçtiği belirtildi. Söz konusu bir kişinin ise, Frankfurt Havalimanında işe başlayacağı belirtilirken henüz göreve başlayamadığı ifade edildi.

Yer hizmetlerini yürüten birime göre, ağustosı içerisinde göreve başlayabilecek, ülke içi ve dışından sadece 250 aday var. Onlar da, Frankfurt, Münih ve Nürnberg'de işe alınacak.

Bild Gazetesine açıklamalarda bulunan Havalimanları Birliği (ADV) Genel Müdürü Ralph Beisel sorunun zaman alıcı ve kritik onay sürecinden kaynaklandığını açıkladı. Öte yandan sadece özgeçmiş kontrolünün 6 hafta sürdüğü belirtiliyor. Bu nedenle insanlar başvurmaktan çekiniyor ve diğer alanlara başvurular yapıyor.

Almanya Ulaştırmalığı ise, Türk işçilerin gecikmesinin ya da istenilen oranda gelmemesinin suçunun kendilerinde olmadığını, işe alımlarda ilgili firmalardan kaynaklanabileceğini belirtti.