• 10 Ocak 2022 22:34
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Almanya’nın yeni turizm koordinatörü Müller önceliklerini açıkladı

Bu haberi dinleyin
10 Ocak 2022 Almanya’nın yeni turizm koordinatörü Müller önceliklerini açıkladı

Almanya’da kurulan dört partili koalisyon hükümetinde Bundestag'taki Koordinatörü Yeşiller Partisi üyesi Claudia Müller, büyüyen kalifiye eleman sorununun öncelikle ele alacağı konu olacağını söyledi.

Almanya’dalığı konumundaki Meclis (Bundestag)’da Koordinatörü görevine getirilen Claudia Müller, turist rehberi olarak sektörden geldiğini belirterek "Hükümetin pandeminin en çok etkilediği sektörün olduğu binincindedir. İstihdam konusu sektörün işletme ve çalışanlar bazında yaşadığı sorundur” dedi.

“Çalışan sayısı yüzde 17 azaldı, kalifiye eleman yok”

Claudia Müller, Ahgz Genel Yayın Yönetmeni Rolf Westermann’a yaptığı açıklamadade öncelik verecekleri  konulardan birinin de her alanda yaşanan kalifiye eleman açığı sorunu olacağını söyledi.

Claudia Müller konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Pandeminin bu alanlarda beceri ve işgücü sıkıntısını önemli ölçüde artırdığını gördük.

Ciddi bir tersine göç oldu. Sektörde çalışan sayısı 2019'a göre yüzde 17 azaldı. Ekim 2021 itibariyle işletmelerinin İş Kurumu'na yaptıkları talebe göre de 50 bin kalifiye eleman açığı var. Sektör dışına çıkan profesyonellerin hepsinin geri gelmesi beklenmiyor. Hizmet sektörü insana dayalı bir sektördür. Bu nedenle istihdam açığı önemli bir sorundur. Bununla yakından ilgileneceğiz.”

"Sektöre yeni bir bakış açısı getirilecek”

"Turizm endüstrisine, otel ve catering endüstrisine ve ilişkili diğer alanlara yeni bir bakış açısı getireceğim. Kapanmalardan yalnız otel ve catering işletmeleri değil herkes zarar gördü.

Konaklama sektörü, reel olarak yüzde 50 gibi çok yüksek satış kayıplarıyla salgının en sert vurduğu sektörlerden biri oldu. Yazlarında bölgesinde bir iyileşme oldu, ancak catering, MICE özellikle fuarcılık sektöründeöncesi seviyeye geri dönmek yine biraz zaman alacak.

18 milyar yardımın Yüzde 40’ı konaklamaya

Sektöre yaklaşık 18 milyar avro yardım yapıldı Otel ve Restorancılar Derneği (DEHOG)’nın taleplerinden biri, yardımın Mart 2022'ye kadar uzatılmasıydı. Yardımlar yeniden uzatıldı, yüzde 40'ı konaklama sektörüne ödendi. 

Ülke çapında kapanmayı önlemek için elimizden geleni yapacağız. Önlemler anlaşılabilir olmalıdır ve bölgesel olarak gerekli oldukları yerlerde uygulanırlarsa sonuç verir.

Hizmet sektörü insana dayalı

Bu dönemde sektörün çalışanları da çok zarar gördü. Çalışan sayısı 2019'a göre yüzde 17 azaldı. Ekim 2021   itibariyle İş Kurumu'na 50 bine karşı kalifiye eleman talebi geldi Bu alanda hizmet insanlarla gerçekleşir. O nedenle bu sorun önemli.

Hedefimiz'yıde krize dayanıklı, iklim dostu, sosyal açıdan haklı ve yenilikçi bir yer haline getirmektir.nı zamanda, seyahatlerinin iş modellerinin dijitalleşme ile nasıl daha da gelişebileceği gibi konular yanında ulaşımın daha iklim dostu hale geleceği düzenlemelere gidilecek."