• 22 Kasım 2022 22:54
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Almanya-Rusya-İngiltere’nin sırası değişti… Ziyaretçi sayısında İstanbul Antalya’nın önüne geçti

Bu haberi dinleyin
22 Kasım 2022 Almanya-Rusya-İngiltere’nin sırası değişti… Ziyaretçi sayısında İstanbul Antalya’nın önüne geçti

Ziyaretçi girişinde ülke olarak, ve’den gelen, destinasyon olarak Antalya ve İstanbul’un aldığı ziyaretçi yanında, sıralama değişti. Antalya’da’nın yerini alırken İstanbul’da ilk sıraya yükseldi.’den hem Antalya hem de Türkiye’ye geneline gelenlerin sayısı katlanarak artıyor. Bu yılın 10lık döneminde’den gelenlerin sayısı 2.3 milyon olarak gerçekleşti. Tur operatörleri 2023 için peşe peşe Türkiye’ye uçuş seferlerini artırıyor. 

Rusya’nın’ya saldırısı öncesinde Antalya’ya en çok turist’dan gelirken savaştan sonra ilk sıraya yükseldi. Bu arada İstanbul’a gelen ziyaretçilerin ülkelere göre dağılımında Ruslar ilk sıraya yükseldi.

Bu yılın 10lık döneminde İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçi sayısı 13 milyon 372 bin 526 olarak gerçekleşti.nı dönemde Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısı ise  12 milyon 743 bin 295 oldu.

Antalya ve’ya gelen ziyaretçilerin kaynağı ile birlikte toplam ziyaretçi sayısında yaşanan yarış da kızıştı. Yılın 10lık döneminde gelen ziyaretçi sayısında İstanbul Antalya’nın önüne geçti.

Ocak-ekim döneminde İstanbul’a gelen ziyaretçilerin toplam içindeki payı yüzde 33.7 oldu.nı dönemde Antalya’nın payı ise yüzde 30.8 oldu.

75 uçak

Bu arada 1 Ocak 20 Kasım tarihleri arasında Fraport TAV Antalya Havalimanı’na çeşitli ülkelerden gelen uçak sayısı 75 bin 563 olarak gerçekleşti