• 25 Şubat 2021 00:37
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Artan tasarruf seyahate yansıyacak

Bu haberi dinleyin
25 Şubat 2021 Artan tasarruf seyahate yansıyacak

 

Bir yandan hükümetlerin aldığı kısıtlamaların ne zaman kalkacağı, bunun yaz rezervasyonlarına nasıl yansıyacağı tartışılır, bir yandan davirüs ortamında bozulan ekonomi nedeniyle tatile çıkabileceklerin sayısının azalacağı konuşulurken ilginç bir durum ortaya çıktı.

Almanya Hamburg merkezli Deposit Solutions, Euro bölgesindeki tasarrufların 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 48 arttığını hesapladı.

Deposit Solutions araştırmasına göre Avrupalıların tasarruf hesapları geçen yıl 585 milyar Euro oldu.

Artan tasarruf seyahate yansıyacak

Araştırmadavirüs salgınından dolayı getirilen sokağa çıkma yasakları ve seyahat yasaklarından dolayı evlerine kapanan Avrupa ülkelerinde insanların rekor miktarda para biriktirdikleri belirtiliyor.

Araştırma sonuçları ile ilgili yapılan değerlendirmede “Avrupalıların tasarruflarındaki bu artış sektörüne de yansıyacak. Bu, ertelenmiş olan seyahat taleplerine yansıyacak” deniliyor.

Konuyla ilgili yapılan yorumlarda bankalardaki tasarrufların sahipleri aşı uygulamasının yaygınlaşması ve beraberinde seyahat yasaklarının kalkmasını bekliyor. 

Özellikle uluslararası seyahatlerin rahatlaması sonrasında açılacak pazarlara yüz milyarlarca Euro'nun akacağı belirtilen yorumlarda insanların turistik geziler başta olmak üzere uluslararası seyahatler için de harcama yapmaya başlayacağı öngörülüyor.