• 23 Ocak 2021 10:01
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

'Aşı pasaportu pratik olarak mümkün değil, uygulanamaz”

Bu haberi dinleyin
23 Ocak 2021 'Aşı pasaportu pratik olarak mümkün değil, uygulanamaz”

 

Avrupa Birliği'nin (AB)’nin önümüzdeki günlerde yeniden ele alacağı seyahatlerde aşı pasaportu zorunluluğu Türkiye’de de tartışılıyor.

Sektör kuruluşları önerinin pratikte mümkün olmadığını,rıca yaratacağı adaletsizlikler nedeniyle de uygulanamayacağını söylüyor.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı ve Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Üyesi Dr.Erkan Yağcı, “Aşı pasaportunun ülkeden ülkeye geçiş için şart koşulması bu aşamada yanlış olur” dedi.

Yağcı, şöyle devam etti: "Bu süreçte güvenli trafiğinin sekteye uğramaması için biz testli seyahat imkânının devam etmesini istiyoruz, insanlar PCR testlerini yaptırıp uçuş yapabilmeliler. Seyahatlerde test zorunluluğu ile seyahat kısıtlamalarının kaldırılması sektör için son derece önemli." 

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca da " Pasaport konusu da şu aşamada karardan çok bir öneri niteliğinde. Önümüzdeki günlerde detaylandırılarak altı doldurulacaktır" diye konuştu.

Antalya Kent Konseyi Çalışma Grubu Başkam Recep Yavuz da şunları söyledi:

"Yaz dönemine kadar milyonlarca insanın aşılanmasının mümkün olmadığı bilinirken, aşı olama yanı cezalandırmak anlamına gelebilecek bu uygulamanın ülkelerle vatandaşları arasında yeni bir gerginlik yaratacağı kaçınılmaz. Avrupa'nın bir çok ülkesinde aşıyı reddeden ve sayılan hiçte az olmayan insanlar var. Bu insanları seyahat yasağı sopası ile aşı olmaya zorlamak hukuksal sorunlar barındırıyor" dedi.