• 15 Mayıs 2022 22:57
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Atatürk Havalimanı’nın yıkımına başlandı, tartışmalar alevlendi

Bu haberi dinleyin
15 Mayıs 2022 Atatürk Havalimanı’nın yıkımına başlandı, tartışmalar alevlendi

Yeni havalimanı yapılması ile boşaltılan Atatürk Havalimanı’nın yıkım çalışmasına başlanması ile konuyla ilgili tartışmalar alevlendi.

Yıkımı için iş makineleri havalimanına geldi.

“Afet toplanma alanı olacak”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğiı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul Atatürk Havalimanı İstanbul’un en merkezi afet toplanma alanı olacak” dedi.

"Siyası tercih, kamuya zarar"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “İşler durumda olan ve izin verilmesi durumunda tarifeli uçuşların da başlayabileceği, çalışan bir havalimanını tamamen siyasi bir tercihle yıkmak kamuya büyük bir zarar oluşturacak. Henüz yılbaşında yaşanan kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı yerine Atatürk Havalimanı'na inmek zorunda kalan iktidar temsilcileri aldıkları bu karar nedeniyle kamu vicdanında hesap vereceklerdir. Atatürk Havalimanı’nın sebepsiz yere yıkılması Türkiye'ye ihanet anlamına gelecektir” dedi.

Akın “Atatürk Havalimanı’nı seçime bu kadar kısa bir süre kala yıkmaya hazırlanan AK Parti, olası bir iktidar değişikliğinde kendi yandaş şirketleri tarafından işletilen İstanbul Havalimanı’nın etkilenmemesini amaçladığını” söyledi.

Eskiı Yücel: İçimden bir parça koptu

54. Hükümet dönemininı veTurizm Gazetesi yazarı  Bahattin Yücel de, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

"Bugün Atatürk Havalimanı’nın pistlerini kıracak iş makinalarını ve kamyonları görünce içimden bir parça koptuğunu hissettim. 50 yılda yüzlerce belki binlerce kez gidip geldim. Açılışında Evren, Atatürk adının verilmesinde ısrar ettiler. Koruyamazsınız diye zor izin verdim demişti.

Bir zamanların Yeşilköy Hava Meydanı olarak bilinen Atatürk Havalimanı, geçmişi 100 yıl önceye uzanan simgesel bir yapıydı. Denizden yaklaşma olanağı yanında rüzgar açısından da elverişliydi.

Çevresindeki yatırımlarının değeri 8 milyar doları aşmıştı. Demiryolu, otoyol ve deniz ulaşımı açılarından eşsizdi. Terminal kapısına kadar gelen metrosu vardı.

Deprem anında ideal yardım ve toplanma merkezi işlevini yerine getirebilirdi.

145 bin metrekarelik terminal binaları harabeye çevrildi. Yok edilen sadece yapılar değil bizim kuşağın 50 yıllık mesleki belleğiydi.

Yazıklar olsun."

Yücel’in bu yazısı çok sayıda beğeni aldı. Yazıyla ilgili yorum ve değerlendirmelerde bulunuldu, paylaşım yapıldı.