• 31 Mayıs 2021 15:47
  • 0
  • 5 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Atılım Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nazmi Kozak’a Ödül

Bu haberi dinleyin
31 Mayıs 2021 Atılım Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nazmi Kozak’a Ödül

 

Turizm alanındaki çalışmaları ile tanınan Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi Kozak’a Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletmeciliği Bölümü tarafından “Turizm Araştırma ve Yayın Ödülü” verildi. 31 Mayıs 2021 tarihinde Atılım Üniversitesi’nin Ankara’da, İncek Kampüsü’nde düzenlenen ödül töreni online ortamda canlı yayımlandı. 

Ödül töreninde konuşan Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Mithat Üner, Prof. Dr. Nazmi Kozak’ın ödüle değer bulunması ile ilgili çalışmalarını ve yayınlarını açıkladı. Prof. Dr. Üner, Prof. Dr. Nazmi Kozak’ın yayıncılık, araştırma ve sanat dallarındaki öncülükleri ile bu ödülü fazlasıyla hak ettiğini söyledi. Dekan Prof. Dr. Mithat Üner, Prof. Dr. Nazmi Kozak’ın “Turizm Araştırma ve Yayın Ödülü”ne değer bulunması ile araştırma, yayın, sanat ve diğer alanlarda çok sayıda çalışma ve öncülükleri olduğunu söyledi. Törenderıca Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Birkan da bir konuşma yaparak ödül hakkında bilgiler verdi.

Turizm Araştırma ve yayın Ödülü’nü alan Prof. Dr. Nazmi Kozak da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Akademik araştırmaların ve yayınların gönüllü ve içten teşvik ile olmaktan ziyade, akademik yükseltmede ve parasal teşvik için puan olarak algılandığı bu günlerde, bu işi aşkla ve şevkle yapanların sayısı da hızla azalmaktadır. Son yıllarda editör olarak veya başka ortamlarda bu durumun ne denli bir tavan yaptığını görüyor ve gelecekten pek fazla iyimser olamıyorum. Bu noktadan bakıldığında, bu işe gönül verenler kadar, bu emeği ve hizmeti görüp takdir edenlerin ve destek olanların da önemli bir farkındalığa ve bilimsel derinliğe sahip olduklarını söylemek isterim.rıca, şunu da eklemek isterim ki; bu ödül beni onurlandığı kadar, alanında akademik çalışma yapan genç meslektaşlarımızı da cesaretlendirecek, aşkla çalışmanın ve emeğin takdir edileceğine dair inançlarını artıracaktır.”

 

Prof. Dr. Nazmi Kozak Kimdir?

Nazmi Kozak, 1962 yılında Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesine bağlı Yeşilçiftlik Kasabası’nda doğdu. Çukurova Üniversitesi Mersin İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’ndan lisans, Hacettepe Üniversitesi İşletme Anabilim Dalı/Turizm İşletmeciliği Programı’ndan yüksek lisans ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nden doktora derecesi aldı. Çalışma yaşamına, yayıncılık ve editörlük işleri yaparak başladı. Akademik çalışma hayatına 1997 yılında Başkent Üniversitesi’nde başladı. 2000 yılının Kasımında Anadolu Üniversitesi’nde çalışmaya başladı. Halen Anadolu Üniversitesi’nde görev yapmaktadır. Nazmi Kozak, 1998’de Yardımcı Doçent, 2006’da Doçent ve 2011 yılında da Profesörlük kadrosuna atandı.

Nazmi Kozak, alanında yayın, araştırma, sanat ve bu alandaki çeşitli çeşitli etkinliklerin gerçekleştirilmesinde öncülüklerde bulundu. Anatolia: Araştırmaları Dergisi’ni 1990 yılında,ce dilinde yayımlanan Anatolia: An International Journal of Tourism and Hospitality Research’i 1997 yılından itibaren yayımlamaya başladı. 23 yıldır online ortamda Akademik Haber Bülteni’nilık olarak yayımlamaktadır.

Türkiye’de lisansüstü öğrencilere yönelik ilk etkinlikler arasında yer alan Lisansüstü Öğrencileri Araştırma Kongresi’ni 2002 yılında düzenleyen ekibin başkanlığını yaptı. İzleyen yıllarda Disiplinlerarası Araştırmaları Kongresi, Rekreasyon Araştırmaları Kongresi’nin düzenlenmesini sağladı.nı kongrelerin uluslararası alanda düzenlenmesine de öncülük etti. Kozak, 1997 yılından itibaren her beş yılda Türkiye Akademik Dergiler Araştırması’nı hazırladı. Nazmi Kozak, kardeşi Prof. Dr. Metin Kozak ile birlikte 2009 yılından bu yana Akademik Eğitimi Arama Konferanslarını düzenlemektedir.

Prof. Dr. Nazmi Kozak, alanında dünyadaki en kapsamlı sözlü tarih araştırması olan “Türkiyei Sözlü Tarih Araştırması”nı yapan ekibin yöneticisi olarak görev yaptı. Bu proje kapsamında sektöründen 523 kişi ile ses ve görüntü kayıtlı sözlü tarih görüşmeleri yapıldı ve görüşme metinleri 10 cilt halinde yayımlandı. 

Prof. Dr. Nazmi Kozak, kardeşi Prof. Dr. Metin Kozak ile birlikte editörlüğü yaptıkları “Türkine Kanat Gerenler” kitap serisini hazırladı. Altı ciltten oluşan bu kitap serisinde 261 kişinin portre-biyografi yer aldı.

Nazmi Kozak, Covid19 Pandemisi ile gündeme gelen online eğitimler kapsamında lisansüstü öğrencilere ve akademisyenlere yönelik olmak üzere 2020-2021 Güz ve Bahar olmak üzere online dersler dizisini Prof. Dr. Metin Kozak ile birlikte gerçekleştirmektedir.

Prof. Dr. Nazmi Kozak, son üç yıldır yaklaşık 8 bin madde ve 15 cilt olması öngörülen Türkiye Ansiklopedisi çalışmasını yayına hazırlaması çalışmalarını yürütmektedir.

Nazmi Kozak’ın 12 yıldır Uluslararası Karikatürleri Yarışması’nın koordinatörlüğünü yürütmektedir.rıca, 2018 yılında Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ortaklığında Anatolia Belgesel ve Reklam Filmleri Yarışması’nı düzenleyen ekip içinde yer aldı.

Nazmi Kozak’ın tarihi, işletme tarihi, ders kitabı, araştırma, derleme kitap gibi alanlarda yazar ve editör olarak adının yer aldığı kitap sayısı 80’in üzerindedir. Bu kitaplardan 14’ü yurtdışındaki yayınevleri tarafından yayımlandı. Prof. Dr. Nazmi Kozak’ın 5’i Social Sciences Citation Index’de taranan dergilerde olmak üzere 25’den fazla sayıda uluslararası dergilerde yayımlanmış makalesi, 150’den fazla ülke içinde yayımlanan dergilerde yayımlanmış bilimsel makalesi bulunmaktadır. Prof. Dr. Nazmi Kozak’ın Google Scholar’a göre H indeksi 30 olup, bu değer ile Türkiye’de ilk 1000 akademisyen arasında yer almaktadır.