• 15 Mayıs 2022 22:34
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Ayder’e 53 odalı apart ve 60 odalı otel

Bu haberi dinleyin
15 Mayıs 2022 Ayder’e 53 odalı apart ve 60 odalı otel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğiı Murat Kurum, Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı nedeniyle geldiği Rize'de yürütülen kentsel dönüşüm projelerini yerinde inceledi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ile Çarşı Mahallesi Belediye Blokları kentsel dönüşüm alanını gezen Kurum, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Kurum, Rize'de devam eden çalışmalara ilişkin, "Türkiye'ye örnek olacak bir kentsel dönüşüm süreci başlattık. İnşaatlarımız isteğimiz seviyede, ölçüde gidiyor." dedi.

Kurum, Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışıyla Rize'nin farklı bir noktaya taşındığını belirterek şunları söyledi:

" Rize'ye gelen vatandaşımız havalimanına indiğinde bir gün Rize merkezde, çarşı merkezindeki bu alanlarda dinlenecek, yemeğini yiyecek, Atatürk Caddesi'ndeki sokak sağlıklaştırmasıyla meydanıyla o meydandaki kültür sokağıyla birleştireceğimiz binalarıyla bu alanda gezecek. Diğer taraftan bir günder'e gidecek.der'de inşaatlarımız bitme aşamasına geldi. İnşallah yıl sonu itibarıyla ilk etaptaki 52 odalı apartımız, yine oradaki 60 odalı otel ünitemiz altındaki termal tesisleriyle birlikte girişteki yaklaşık 2 bin araçlık otoparkımız da yıl sonu itibarıyla tamamlanacak. 

Havalimanının açılmasıyla Rize'miz tarihi, doğal güzellikleriyle bir merkezi olacak. Bir taraftan hayvancılığın geliştiği, çayın üretildiği, tarımın,in, istihdamın öne çıkarıldığı bir şehrimiz olmaya devam edecek."