• 22 Kasım 2022 23:09
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bakan Ersoy, 2023 hedef ve beklentilerini 12. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde anlatacak

Bu haberi dinleyin
22 Kasım 2022 Bakan Ersoy, 2023 hedef ve beklentilerini 12. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde anlatacak

“Geleceğini,in Geleceği” temasıyla Türkiye ve dünyainin önde gelen isimlerinin bir araya geleceği 12. Uluslararası Resort Kongresi Antalya Lara’da Trendy Otelde bu akşam verilecek gala ile başlıyor.

DenizBank’ın ana sponsorluğunda yarın, 24 Kasım’da Antalya Lara Kundu’daki, Aska Resort’te yapılacak kongrenin açılışına Kültür veı Mehmet katılıyor. 2023 yılı beklenti ve hedeflerini açıklayacak.

Turizm sektörünün durumu ile kısa, orta ve uzun vadeli olası gelişmelerin sektöre yansımaları ve çözümler önerilerinin değerlendirileceği kongrede; Hotelbeds İcra Kurulu Başkanı Nicolas Huss, IATA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane de sunun yapacak.

Kaynak pazarlar ve yeni trendler

AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı konuyla ilgili bilgi verirken şunları söyledi: 

"Küresel ölçekte yaşanan gelişmeler, sektörümüzün yeniden yapılanmasını ve gelişmeleri yakından izlemesini gerektiriyor. Kongremiz, sektörün beklentilerini "neden ve nasıl olmalı" konu başlıkları altında karşılayacak içerik ile yapılıyor. Kongrede, sektörün tüm dinamikleri bir araya gelerek mevcut durum ve gelecek stratejilerini sorgulayacağı oturumlar gerçekleşecek. Gündemin önemli başlıkları yetkin isimler tarafından ele alınacak. Kongreye, yurtiçinden ve yurtdışından seyahat endüstrisinde yer alanin bütün kesimleri ile finansman, danışmanlık, yatırım, işletme, yönetim, tedarikçi firmaların üst düzey, karar verici temsilcileri katılıyor." 

Konuşmacılar

12. Uluslararası Resort Kongresi'nde sektörün önde gelen isimleri sunum ve konuşma yapacak; Hotelbeds İcra Kurulu Başkanı Nicolas Huss, IATA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane konuşmacılar arasında yer alıyor.

Oturum konuları

Turizm sektörünün gelişimine yönelik çözümler üretme misyonuyla gerçekleşecek kongrede,in mevcut durumuyla kısa, orta ve uzun vadeli olası gelişmelerin sektöre yansımaları ele alınacak.

Bu kapsamda düzenlenecek sunumların başlıkları şöyle: 

Seyahat ve endüstrisinin geleceği. 

Dünya ve Türkiye ekonomisine bakış. 

Küreselde rekabet avantajı. 

Türkiyeinin geleceği. 

Havacılığın yarını. 

Turizmde yeni teşvik anlayışı ne olmalı? 

Pazarlarda durum. 

Yarının turistleri kim olacak? 

Turizmde fiyat ve değer teorisi. 

Her şey dahil mi, hizmet dahil mi?