• 12 Ocak 2021 17:44
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bakan Ersoy: Mart’ta etkinlikler başlar, Nisan’da sezonu açarız

Bu haberi dinleyin
12 Ocak 2021 Bakan Ersoy: Mart’ta etkinlikler başlar, Nisan’da sezonu açarız

Kültür veı Mehmet, martı itibariyle etkinliklerin başlayacağını, Nisanlında da sezonu açmayı planladıklarını söyledi.

Resim ve Heykel Müzesinde medya temsilcileriyle bir araya gelen Kültür veı Mehmet, Vaka sayılarındaki düşüşe göre doluluk oranlarının belirleneceğini, Türkiye'nin sektöründe rakip ülkelere göre daha iyi bir performansla sezonu kapattığını söyledi.

Ülkenin potansiyelinin tanıtımında ülkelerin tercihlerine göre bir tanıtım programı hazırlandığını aktaran, bu kapsamda geçtiğimiz yıl dünyanın dört bir yanından youtuber, editör, sosyal medya fenomenlerinin Türkiye'de ağırlandığını, bu sayının 3 binli rakamlara çıkarılarak Türkiye’nin organik tanıtımının reklam tanıtımının önüne çıkaracağını ifade etti.

Bu yılde V çıkışı beklendiğini belirten, “Vaka sayısı hızla aşağıya iniyor. Türkiye kırmızı destinasyondan çıkıp güvenli konuma geliyor. Bu hafta itibariyle aşılama başlayacak. Martında iki binli rakamların altına ineriz. Bu süreçler içinde binli rakamlara ineriz, Nisanı itibariyle biz sezonun açılacağına inanıyoruz. 2019 rakamlarını 2021 de yakalama şansımız yok 23,3 milyar doları geçeceğimizi umuyoruz.” dedi.