• 28 Temmuz 2022 23:58
  • 0
  • 3 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bakan Ersoy “Türk tur operatörleri yeniden Avrupa destinasyonlarında olacak”

Bu haberi dinleyin
28 Temmuz 2022 Bakan Ersoy “Türk tur operatörleri yeniden Avrupa destinasyonlarında olacak”

Kültür veı Mehmet, ”Ağustos ve Temmuz’da rekor sayı bekliyoruz. Ana destinasyonlar 2019 rakamlarını yakalayacak. Türkiye bundan sonra rekor kıra kıra gidecek” dedi.

Turizmin her yıl rekor kırarak devam edeceğini, bu yıl 2019 rakamlarının yakalanacağını savunan Avrupa’nın önemli şehirlerinde tekrardan tur operatörleri kurulacağını belirterek "Önümüzdeki sene Avrupa destinasyonlarında Türkiye kökenli yabancı bayraklı tur operatörleri olacak” dedi.

İstanbul’daki Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Genel Müdürlük binasında medya mensuplarıyla bir araya gelen Kültür veı Mehmet,in ekonomi içindeki yeri ile ülkemize olan katkısını anlattığı toplantıda, TGA'nın strateji ve amaçlarıyla ilgili de sunum gerçekleştirdi.

Bakan konuşmasında şunları söyledi: 

''Önümüzdeki sene Avrupa destinasyonlarında Türkiye kökenli yabancı bayraklı tur operatörleri olacak. Tur operatörlerini cesaretlendirdik, yurtdışında markalar satın aldılar, iki charterkuruldu, Ingiltere ve İskandinavya'dan turist getirecekler.

2022 yılı için 42 milyon turist ve 35 milyar dolar gelir hedefini güncelledik. Artıkdönemlerinde Türkiye hedeflerini aşağı yönlü revize etmeyecek tam tersine yukarı gitmek için çalışacağız. Yeni yılsonu hedefimizi, bütün bu yaptığımız çalışmalar sonunda ziyaretçi sayısında 42 milyonu 47 milyona, 35 milyar dolar gelir hedefimizi de 37 milyar dolara yükselttik. 

Burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta tüm bu rakamlar euro/dolar paritesindeki olumsuz değişime rağmen bu rakamları yakalamış olmak mutluluk verici, çünkü gelirlerimiz euro verilerimiz dolar cinsinden bunu unutmamak gerekir.''

Bakan, TGA’nın Türkiyeinde önemli bir görevi yerine getirdiğini savunarak, “Dünyada tanıtım ajansları, kuruldukları ülkelerde her zaman olumlu sonuçlar vermiş,de en çok payı alan ülkelerde tanıtım ajansları yer alıyor. İlk olarak Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra İtalya'da bizden 100 yıl önce kuruluyor. Sonra'da, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra kurulmuş. Yani krizlerden sonrai ekonomisine kazandırarak gelir elde etmek isteyen ülkeler TGA benzeri yapılar kurmuşlar” dedi.

Hedefler güncellendi: 47 milyon ziyaretçi, 37 milyar dolar gelir

Ersoy, 2022 yılı için 42 milyon turist ve 35 milyar dolar gelir hedeflerini güncellediklerini aktararak, "Artıkdönemlerinde Türkiye hedeflerini aşağı yönlü revize etmeyecek tam tersine yukarı gitmek için çalışacağız. Yeni yılsonu hedefimizi, bütün bu yaptığımız çalışmalar sonunda ziyaretçi sayısında 42 milyonu 47 milyona, 35 milyar dolar gelir hedefimizi de 37 milyar dolara yükselttik. 

Parite düşmeseydi gelir 40-41 milyar olurdu

Burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta tüm bu rakamlar euro/dolar paritesindeki olumsuz değişime rağmen bu rakamları yakalamış olmak mutluluk verici, çünkü gelirlerimiz euro verilerimiz dolar cinsinden bunu unutmamak gerekir. Gelirlerimiz Euro, verilerimiz ise dolar, ilk hedefi açıkladığımızda Euro/dolar paritesi 1.20 seviyelerindeydi, şimdi 1'lere yakın. Parite düşmeseydi gelir hedefi yüzde 10 daha yükseğe yani 40-41 milyar dolara çıkabilirdi.

Rekor serisi devam edecek

Bakan, "Global birçıkmadıkça hedeflerimize ulaşacağız Türkiye’ninde tek bir amiral gemisi olmayacak. Turist gelebilecek her noktaya konsantreyiz. Ağustos ve Temmuz’da rekor sayı bekliyoruz. Ana destinasyonlar 2019 rakamlarını yakalayacak. Türkiye bundan sonra rekor kıra kıra gidecek” dedi.

2023 yılı rezervasyonlarının iyi başladığını belirten, "Türkiye bundan sonra rekor kıra kıra devam edecek. Türkiyede artık hiç bit bahaneye sığınmıyor. Gerekli yapıyı oluşturduk, sektör de buna adapte oldu. Engelleri aşa aşa gideceğiz” diye konuştu.