• 10 Aralık 2020 20:40
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bakan Ersoy: V çıkış yüzde 100 artış bekliyorum

Bu haberi dinleyin
10 Aralık 2020 Bakan Ersoy: V çıkış yüzde 100 artış bekliyorum

Kültür veı Mehmet, “Bu yıl turist sayısında yüzde 70, gelirde yüzde 67daralma, 2021’de yüzde 100 artış olur" dedi.

Bakan, 4. İstanbul Ekonomi Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tüm dünya gibi salgın sürecinden olumsuz etkilendiğini belirterek Avrupa'daki belli başlı destinasyonlarda ziyaretçi sayısında yüzde 80'lik, gelirde yüzde 88'lik düşüş yaşandığını söyledi.

Bakan, Türkiye'nin krizler konusunda çok deneyimli olması nedeniyle sektörle birliktede çok hızlı önlemler aldıklarını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların başında Güvenlisyon Programı geliyordu. Çok detaylı kriterler çalıştık. Bu yüzden Türkiye olarak pozitif birrışma sağladık. İkinci noktada çok değerli bir tanıtım programı uyguladık. Bu ikisinin etkileriyle birlikte rakiplerimizden görece daha az kayıpla, turist sayısında yüzde 70 daralmayla, gelirde ise yüzde 67-68 daralmayla yılı kapatacağız görünüyor."

" Salgından sonra V çıkış bekliyoruz"

Bakan, salgından sonra V çıkış beklediklerini, insanların bunaldığını, Asya bölgesinin krizi yavaş yavaş atlatmaya başladığını kaydederek, Asya'da amaçlı seyahatlerde ciddi V çıkış görülmeye başlandığını söyledi.

Bakan, "Turistik amaçlı seyahatlerde V çıkış, sayılarda yüzde 100'lük büyüme bekliyoruz. Bu Türkiye için yeterli değil. İlerleyen yıllarda hızlı büyümenin görüleceğini düşünüyoruz. En hızlı daralan pazarın olmasıyla birlikte en hızlı yükselen pazarın da olacağını düşünüyoruz." dedi.