• 16 Mart 2021 12:43
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bakan Ersoy:

Bu haberi dinleyin
16 Mart 2021 Bakan Ersoy:

 

Kültür veı Mehmet, ''Türkiye, yurdışından girişlerde istenen PCR testini 15 Nisan'da gözden geçirilecek.’den gelenlerden aşısı sormayacak'' dedi.

Bakanı'un BBC ONE televizyonuna yaptığı açıklamaları The Telegraph gazetesi, ‘’Türkiye, tatilciyi covid denetimi olmadan kabul eden ilk ülke olmayı planlıyor’’ başlığıyla haber yaptı.

Haberde, Kültür veı Mehmet'un şu açıklamalarına yer verildi:

''Geçen yaz olduğu gibi, bu yaz da turistleri ağırlamayı dört gözle bekliyoruz. Türkiye'ye dönük seyahatlerin düşük riskli olması amacıyla, dünya standartlarında sınır kontrolleri yapıyoruz.

Bu süreçlerin dünya standartlarında olması amacıyla otoriteleriyle birlikte çalışıyoruz.

Türkiye'ye girişlerde aşısı sormayacağız. 15 Nisan'dan sonra vaka durumuna bakarak, ülkeye giriş yapan vatandaşlarından PCR testi talep edip etmeyeceğimize karar vereceğiz. hükümetinin uygulamaya koyduğu aşılama programı ve yaz başına kadar nüfusun önemli bir bölümünün aşılancak olmasından dolayı, girişlerde PCR testine gerek kalmayacağını umuyoruz.

‘’Özel sigorta paketi sunuyoruz’’

Türkiye'deki oteller, 'Güvenlisı' kapsamında, turistlerin Türkiye'den'ye veya başka ülkelere gitmeden önce gerekirse test sonuçlarını alabilmeleri için test olanakları sağlıyor. Test ücreti yaklaşık 30 euro ve uluslararası havalimanlarında da test merkezleri mevcut. Türkiyerıca 15 euro karşılığında tedavi ilaç ve acil balım giderlerini karşılayan özel bir sigorta paketi de sunuyor.”