• 03 Mayıs 2021 15:01
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bakan yine tarih verdi. Nisan demişti, haziran oldu

Bu haberi dinleyin
03 Mayıs 2021 Bakan yine tarih verdi. Nisan demişti, haziran oldu

Pandeminin başladığı günden beri peş peşe verdiği tarihlerin hiçbiri gerçekleşmeyen Kültür veı Mehmet, sezonun açılışı için yeniden tarih verdi. daha önce “Martta etkinlikler başlar Nisan’da açarız” diyen bu kez 1 Haziran itibarıyla turist trafiğini açmayı hedeflediklerini söyledi., 30 milyon turist hedefini koruduklarını açıkladı.

Kültür veı Mehmet Nuri,virüs günlük vaka sayılarının 17 Mayıs'tan sonra 5,000'in altına inmesi halinde bu yıl için koydukları 30 milyon turist hedefini koruduklarını söyledi.

Türkiye'nin en büyük pazarı,virüs vakalarındaki artış nedeniyle Türkiye ile uçuşlara 15 Nisan ile 1 Haziran arasında kısıtlama getirmişti.'nın yanı sıra, aralarında Türkiye'nin önemli pazarlarından ve'nın da bulunduğu ülkeler de yüksek vaka sayıları nedeniyle Türkiye'ye seyahat uyarısı açıklamıştı.

"17 Mayıs itibarıyla..."

Son gelişmelerin ardından Türkiye'ninde bu yılki hedefi ile ilgili Reuters'ın sorusunu yanıtlayan, Türkiye'ninvirüs ile mücadele için çok daha sıkı önlemler aldığını belirterek, "Vaka sayılarındaki düşüşün bu hafta daha da hızlandığını görüyoruz. Tahminimiz doğru çıkarsa 17 Mayıs itibarıyla vaka sayıları 5,000'in altına inecek" dedi.

Ersoy, "Hedefimiz, 1 Haziran itibarıyla turist trafiğini açmak için 17 Mayıs'tan sonra vaka sayısı olarak 5,000'in altına inmek. Bu sayıya düşebilirsek 30 milyon hedefimizi hala koruyoruz." ifadelerini kullandı.

Sağlıklığı'nın açıkladığı verilere göre, Nisanında 60,000 seviyelerine ulaşan vaka sayıları dün 25,980 olarak gerçekleşti.