• 23 Ekim 2021 12:23
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Beyoğlu Kültür Yolu Festivali” 29 Ekim’de başlıyor. 64 noktada 40 sergi 75 konser

Bu haberi dinleyin
23 Ekim 2021 “Beyoğlu Kültür Yolu Festivali” 29 Ekim’de başlıyor. 64 noktada 40 sergi 75 konser

Cumhuriyet’in ilan edilişinin  yılında başlayıp 14 Kasım’a kadar devam edecek  Beyoğlu Kültür Yolu Festivali sanatseveri sanatın farklı dallarıyla bir araya getirecek.

Kültür veı Mehmet, festival ile ilgili Galataport’ta düzenlediği toplantıda festivalin bu yıl ile sınırlı kalmayacağını belirterek şunları söyledi:

''29 Ekim itibarıyla başlayacak festivalimizde binden fazla sanatçının katılımıyla ve 64 farklı noktada 40 sergi ve özel proje, 75 konser, 45 atölye çalışması, 25 sanat ve edebiyat söyleşisi ile video haritalama gösterileri gerçekleştirilecek.  

İşte festivalimiz bu denli büyük. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali bir kez olmayacak ve sadece bu yıla özgü kalmayacak.  Bu festival ilk ve sonbaharda olmak üzere her yıl iki defa yapılacak. Beyoğlu Kültür Yolu, İstanbul’un ve Türkiye’nin uluslararası markası haline gelecek. Hepimiz bunu yaşayıp göreceğiz inşallah. Tarihlerini sabitleyeceğiz. O tarihler yaklaştığında herkes bilecek ki İstanbul’da, kültür ve sanat adına aradıkları her şeyi bulabilecekleri benzersiz bir festival var. Şunu da söyleyeyim, hiçbirrıntının gözden kaçmaması için çalışmamızı yaptık.  

Beyoğlu Kültür Yolu için hazırlanan özel mobil uygulama ile kullanıcılar gerçekleşecek olan etkinlikler hakkında bilgi alabilecekler. Kendisine en yakın hangi mekânda hangi etkinlik olduğunu görüntüleyerek, katılacağı etkinlikleri planlayabilecekler. Etkinlik mekânları hakkında detaylı bilgilere ulaşabilecek, bu noktalara dair yol tarifi alabilecekler. Kullanıcılar oluşturdukları profilleri sayesinde katıldıkları veya katılacakları tüm etkinliklerin bilgilerine de sahip olacaklar. Etkinlikler gerçekleşirken güncel haberleri ve sosyal medya paylaşımlarını yine uygulamadan takip edebilecekler.''