• 25 Kasım 2021 03:39
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bir Avrupa ülkesi daha Avusturya’dan sonra Slovakya da yeniden Kapanıyor

Bu haberi dinleyin
25 Kasım 2021 Bir Avrupa ülkesi daha Avusturya’dan sonra Slovakya da yeniden Kapanıyor

Avrupa kıtasının yeniden salgının merkezi haline gelmeye başladığı son günlerde Avusturya, Pazartesi günü itibarıyla en az 10 günlük tam kapanma uygulamasına başladı.

Çekya, Slovakya, Macaristan ve Hollanda’da corona virüsü salgınında günlük vaka sayılarında rekor seviyeye ulaşılırken, Slovakya hükümeti iki haftalık karantina kararı aldı.

Yaşanan son vaka artışlarının ardından Slovak yetkililer tam kapanma tedbirlerine geri dönmekten başka çare kalmadığını ifade ediyor. Slovakya nüfusunun sadece yüzde 45’i aşı olmuş durumda. Ülke, Avrupa’da en az COVID-19 aşısı uygulayan ülkelerin başında geliyor.

Macaristan

Macaristan'da son 24 saatte 12 bin 637 kişi corona virüsüne yakalanırken, salgının başlangıcından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçmiş oldu. 

Hükümet bugün yaptığı toplantıda salgın ile ilgili önlemlerin daha çabuk alınabilmesi amacıyla mevcut olağanüstü hali 6 daha uzatmaya karar verdi. Olağanüstü hal uygulaması parlamento seçimleri ve referandum durumunda geçici olarak yürürlükten kaldırılacak.

Hollanda

Hollanda'da da son hükümet acil önlemler almak için cuma günü toplantı düzenleyecek. Toplantıda salgın ile ilgili tedbirler ele alınacak. 

WHO’dan Avrupa’da 700 Bin Can Kaybı Uyarısı

Salgının Avrupa’da hali hazırda özellikle Avusturya ve Slovakya’yla birlikte Çek Cumhuriyeti ve Macaristan’da da etkili olduğu belirtiliyor. Son dönemde ve Danimarka da vaka sayılarında ciddi artışlar görülen ülkeler. ABD, dün yayınladığı seyahat uyarısında COVID-19 salgını nedeniyle vatandaşlarına ve Danimarka’ya seyahat etmemeleri uyarısında bulundu.