• 15 Ekim 2022 02:09
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bodrum, mavi ekonomi ve sürdürülebilir turizmin liderliğini hedefliyor

Bu haberi dinleyin
15 Ekim 2022 Bodrum, mavi ekonomi ve sürdürülebilir turizmin liderliğini hedefliyor

Bodrum Forumu, 14 Ekim’de ulusal ve uluslararası konuşmacılar, konuklar ve gazetecilerin katılımıyla gerçekleşti.

Bodrum Belediyesi, Tanıtma Vakfı, Akdeniz Vakfı ve 34. Amerikan Hastanesi The Cup iş birliğiyle Kempinski Hotel Barbaros Bay’da konuşan Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu forumla Akdeniz ve Türkiyeini geleceğe taşıyacak sürdürülebilir projelerin gündeme getirilmesine fırsat sunduklarını belirterek “Bodrum olarak mavi ekonominin ve sürdürülebilirin liderliğini hedefliyoruz” dedi. 

Aras, konuşmasında şunları söyledi: “Pandemi, iklim krizi, biyoçeşitliliğin korunabilmesi, yenilenebilir enerji kaynakları ve her türlü çevre sorunuyla mücadele gibi ortak konular bizlerin arasında güçlü ve çok çeşitlilik içeren çok kademeli iş birliklerini gerektiriyor. Bütün bu çalkantıların ve zorlukların ötesinde bizlerinnı zamanda ortak geleceğimiz için bir fırsatlar bölgesi yaratmamız gerekiyor. Bu çerçevede Forumu, sektörünün dünyada dayanıklılığının artırılabilmesi yönünden önemli katkılarda bulunacaktır” dedi. 

Foruma; CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, PM Üyesi Gizem Sayar Özcan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Kaymakamı Bilgehan Bayar, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Akdeniz Vakfı Başkanı Tony Zahra, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, Avrupa Birliği kurumlarından ile Akdeniz ülkelerinden konusunda karar vericiler, fikir önderleri, Oda Başkanları, Cup Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, Kempinski Hotel Barbaros Bay Genel Müdürü Mehmet Doğan Ferman, ulaşım uzmanları, çevreciler, sektör paydaşları ve gazeteciler katıldı.