• 06 Mayıs 2021 13:50
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Çavuşoğlu: Turizmde aldığımız önlemleri Almanya'ya anlattık

Bu haberi dinleyin
06 Mayıs 2021 Çavuşoğlu: Turizmde aldığımız önlemleri Almanya'ya anlattık

Dışişleriı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleriı Heiko ile görüşmesi sonrasında ortak basın toplantısında yapığı açıklamalarda Güvenli programına ek olarak alınan önlemleri anlattıklarını söyledi.

“Tüm dostlarımız güvenli bir şekilde tatil yapabilir” diyen Çavuşoğlu Türkiye’nin konusundaki çalışmalarına değinerek, aşılama sürecine hız verildiğini ve güvenli programı için ilave tedbirler alındığını belirtti.

Türkiye'de 17 Mayıs’a kadar kapanma olduğunu ve vaka sayılarının gerilediğini, halkın yüzde 26’sının aşılandığını anımsatan Çavuşoğlu, "Aşılama konusunda özellikle bölgelerine ağırlık verdiğimiz gibi, tüm çalışanları, otellerde restoranlarda çalışanlar, şoförler, havaalanlarında çalışanlar, tur rehberleri de dahil turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız" şeklinde konuştu.

Bu yıl da uygulayacağımız güvenli önlemleri hakkında bilgi verdik" ifadelerine yer verdi.

“Geçen sene pandemiye rağmen 1 milyon 200 bin Almanı ülkemizde ağırladık. Bu yıl da ağırlamak istiyoruz. Bu yüzden ilave tedbirler aldık, 17 Mayıs'a kadar kapanma kararı aldık. Güvenli programımıza ilave tedbirler getirdik, Sağlıklığımız ve Kültürlığımız birlikte çalışıyor. Turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız. Tüm dostlarımız güvenli bir şekilde tatil yapabilir.