• 28 Eylül 2022 23:07
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Çevre vergisi maliyeti artırır, ama turist sayısını azaltmaz”

Bu haberi dinleyin
28 Eylül 2022 “Çevre vergisi maliyeti artırır, ama turist sayısını azaltmaz”

27 Eylül Dünya Günü, Birleşmiş Milletler Dünya Örgütü’nün (UNWTO) belirlediği “Turizmi Yeniden Düşünmek” teması ile kutlandı.

Bu vesile ile ve üye ülkeler değişik etkinlikler düzenlendi. Panel, konferans vb toplantılarda konuin  sürdürülebilir hale getirmek için neler yapılması gerektiği tartışıldı.

Tartışmalarda çevre koruma-turizm ilişkileri ele alınırken,de öne çıkan destinasyonlar ve diğer ülkelerde belirleyici olanın fiyat olması gerektiği savunan Vasallo, çevreyi korumaya yönelik vergilerin neden olacağı fiyat artışına rağmen gelen turist sayısını azaltmadığını söylüyor. 

"Turizmde yapılması gereken turist sayısını artırmak, daha çok yol yapmak değil, çevreyi her yönüyle ve ilişkili olabilecek her konuda ve her şekilde korumaktır" diyen Vassalo, bu kapsamda getirilen vergi düzenlemelerinin turist sayısını azaltmadığına ilişkin şu örneği veriyor:

“Balear Adaları'nda 2016'da başlayıp kadar devam eden çevre koruma amaçlı bir vergi uygulanıyor. Bu dönemde turist sayısı 15 milyondan 20 milyona çıktı ve verginin olumsuz bir etkisi olmadı. Bu tür verginin uygulandığı diğer ülke ve bölgelerde de turist sayısı azalmadı.”