• 05 Nisan 2021 09:50
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

DRV : Türkiye’nin seyahat koridorunda olması bizim için de önemli

Bu haberi dinleyin
05 Nisan 2021 DRV : Türkiye’nin seyahat koridorunda olması bizim için de önemli

Alman Seyahatleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig Türkiye'nin Alman turistler için önemli bir destinasyon olduğunu belirterek güvenli seyahat koridorunda olmasının kendileri için de önemli olduğunu söyledi.

Fiebig Dünya Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye'nin tatil için cazip bir destinasyon olması ve arasındaki popülaritesi nedeniyle tur operatörlerinin Türkiye'de tatil seçenekleri sunabilmeleri önemli. ve Türkiye geçtiğimiz yıl Türkiye'deki farklı tatil yöreleri için "güvenli koridor" düzenlemesi üzerinde anlaşmış ve tatil imkanı sağlanabilmişti. Durumun izin verdiği ölçüde bu düzenlemenin bu yıl da hayata geçirilebilmesi olumlu sonuçlar doğuracaktır. İnsanlar seyahat edebilmeyi dört gözle bekliyor. Halen kısıtlı olarak alınmakta olan rezervasyonlarda Doğu Akdeniz, Türkiye ve şimdiden çok talep görüyor".

“2019 un yüzde 50'sine ulaşmak başarı olacak”

Fiebig, sektörün COVID-19 öncesindeki düzeyine ne zaman geri dönebileceği beklentileri konusunda tahmin yapmanın zor olduğunu belirterek "Seyahatleri ve tur operatörleri 2019 cirolarının yaklaşık yüzde 50'sine ulaşabilirse bu bile başarı olacaktır" dedi.