DSÖ: Aşı pasaportu siyasilerin konusu, biz önermiyoruz

DSÖ: “Bir yıl sonrasını tahmin edebiliyoruz. Ama bu virüsün ortadan kalkacağı anlamına gelmez.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, koronavirüsünün 11 Mart 2020’de pandemi olarak ilan edilmesinin üzerinden bir yıl geçtiğini belirterek koronavirüsünün seyri ve aşı pasaportu tartışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
2022’nin başında biter ama…
“2022'nin başında salgının sona ereceğine inanıyorum” diyen Kluge, “Ancak bunun virüsün ortadan kalkacağı anlamına gelmediğini” söyledi
Aşı pasaportu siyasi bir konu
DSÖ’nün aşı pasaportuna karşı olduğunu söyleyen Kluge, ancak konuyla ilgili tartışmalara bakılırsa bu galiba olacak” dedi
Kluge, Almanya’da yayınlanan Die Welt Gazetesi’ne yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:
“2021 bir başka covid yılı olacak. Ancak artık olayları daha iyi tahmin edip yönetebiliriz.
Bir yıl sonra için artık çok daha fazlasını biliyoruz, araçlarımız, teşhis programlarımız ve bir aşımız var. Bu nedenle, 2022'nin başında salgının sona ereceğine inanıyorum, ancak bu virüsün kendisinin ortadan kalkacağı anlamına gelmiyor.”
Kluge aşı pasaportu konusunun daha çok siyasi temelde gündeme getirildiğini, siyasilerin bu tür belgeleri savunup tanıtılmasından yana konuştuğunu belirterek ““Avrupalı turistler yaz aylarında aşı pasaportlarına sahip olması neredeyse kaçınılmaz. Ancak DSÖ olarak bu konuda şüphelerimiz var. Bunları tavsiye etmiyoruz. Aşılamadan sonra bağışıklığın ne kadar sürdüğünü bilmiyoruz. Ayrıca aşı pasaportu eşitsizliği daha da kötüleştiriyor ”dedi.