• 02 Haziran 2022 23:44
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Dünya turizmi Avrupa’dan Asya’ya kayıyor”

Bu haberi dinleyin
02 Haziran 2022 “Dünya turizmi Avrupa’dan Asya’ya kayıyor”

İstanbul’daki İstinye Üniversitesi’nin Topkapı Kampüsünde gerçekleşen 1. Uluslararası Kuşak ve Yol İnisiyatifi Türkiye Sempozyumu kapsamında düzenlenen panelinde konuşan Gazetesi Yayın Yönetmeni ve Dünya Gazetesi Seyahat Endüstrisi editörü Fehmi Köfteoğlu “Dünya hareketleri Avrupa’dan Asya’ya kayıyor” dedi.

İki gün süren “1. Uluslararası Kuşak ve Yol İnisiyatifi Türkiye Sempozyumu”, Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Dostluk Derneği (Türk-Çin İş Der’in İstinye Üniversitesi, Kuşak ve Yol Çalışmalar Uygulama Araştırma Merkezi, Çin Uluslararası Ekonomik İşbirliği Merkezi Kuzeybatı Politeknik Üniversitesi ve Şanghay Üniversitesi Türkiye Araştırma Merkezi işbirliği ile gerçekleştirildi.

Sempozyumun İpek Yolude Dijitalleşme başlıklı panelde konuşan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Dünya Gazetesi Seyahat Endüstrisi editörü Fehmi Köfteoğlu “Günümüzde başını ve’nin çektiği Avrupa merkezli olan seyahat endüstrisi, başını Çin’in çektiği Asya’ya kayıyor” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM)’ye bağlı Dünya Örgütü (UNWTO) dünyainin merkezinin Avrupa’dan Asya’ya kayacağı bunun da liderliğini Çin’in yapacağı öngördüğünü hatırlatan Köfteoğlu şöyle konuştu: “Örneğin Avrupa’nın 2010 yılında yüzde 50.7 olan payı şimdi 30’lara geriledi. 2050’de Avrupa’nın payı yüzde 23.3’e gerileyecek.nı dönemde Hindistan ve Çin’in başını çektiği Asya ülkelerinin payı ise yüzde 21.7’den yüzde 50.3’e yükselecek. Bu da dünya hareketinin Avrupa’dan Asya’ya kaydığını gösteren bir başka göstergedir.”.

Panel konuşmacılarından Pegas’tan Orhan Sancar da günümüzde dijitalleşmenin seyahat endüstrisinde ve çeşitli ülkelerdeki yansımalarını anlattı.

Sancar dijitalleşmeninde kullanılmasında Türkiye’nin iyi durumda olduğunu söyledi.