• 08 Temmuz 2021 05:20
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Dünyada hâla üç destinasyondan biri uluslararası turizme kapalı

Bu haberi dinleyin
08 Temmuz 2021 Dünyada hâla üç destinasyondan biri uluslararası turizme kapalı

 

Ülkeler peş peşe kısıtlamaları kaldırıp seyahat yasaklarını kaldırsa da dünyada üç destinasyondan biri hâla uluslararasıe kapalı

Birleşmiş Milletler Dünya Örgütü (UNWTO) konuyla ilgili hazırladığı raporda dünyayı serbestçe dolaşmanın hâla zor olduğu, yalnız üç ülkenin gezginlerden ve karantina istemediği belirtiliyor.

UNWTO raporuna göre, 1 Haziran itibariyle, dünyadaki her üç bölgeden biri ( yüzde 34, 73 ülke) kısmi sınırların kapatılmasını destekliyor ve yüzde 36'sı (78 ülke) varış noktasına vardıklarında COVID-19 testinin negatif olmasını gerektiriyor. bazı durumlarda karantina gereksinimi ile birlikte. Dünyadaki destinasyonların yüzde 29'u (Rusya dahil 63 ülke) hala uluslararasıe kapalı.

Dünyadaki tüm destinasyonların %16'sı (35 ülke), diğer giriş kısıtlamalarına ek olarak, nereden geldiklerine bakılmaksızın yolcuları zorunlu karantinaya tabi tutuyor.

Dünyada sadece üç ülke - Arnavutluk, Kosta Rika ve Dominik Cumhuriyeti - herhangi bir kısıtlama olmaksızın yabancı turist kabul ediyor.

Raporda Asya-Pasifik bölgesindeki destinasyonların yüzde 70'i tamamen kapalıyken, Avrupa'da destinasyonların yalnız yüzde 13'ü böyle bir politika uyguladığı aktarılıyor.

Raporda dünyadaki 10 büyük turist gönderen ülkeden 4'ü, yurttaşlarının yurtdışına zorunlu olmayan seyahatlerden kaçınmasını tavsiye ettiği belirtiliyor.

Rapora göre daha yüksek düzeyde aşılama olan ve ortak uyumlaştırılmış standartlara ve protokollere bağlı olan ülkelerin, örneğin Schengen bölgesi ülkelerinin, uluslararasıde erken iyileşme şansının daha yüksek.