• 15 Haziran 2022 07:33
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Erdoğan’ın THY için 'Türk yerine Türkiye denecek' açıklamasına tepki var

Bu haberi dinleyin
15 Haziran 2022 Erdoğan’ın THY için 'Türk yerine Türkiye denecek' açıklamasına tepki var

Cumhurbaşkanı Tayyip'ın "Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine "Turkish Airlines" değil, "Türkiye Hava Yolları" yazacağız" sözleri sosyal medyada yoğun tepkilere neden oldu. Çok sayıda kullanıcı, kurumun resmi adının "Türk Hava Yolları" olduğuna atıfla'a "Türk adını silmek istediği" suçlamasında bulundu, pek çok kullanıcı dace "Turkish" kelimesinin "Türkiye" değil, "Türk" kelimesine karşılık geldiğine dikkat çekti.

Tepkiler üzerine AKP Sözcüsü Ömer Çelik MKYK sonrası yaptığı açıklamada "Bu konudaki tartışma yanlış tartışmadır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konularda eleştirilecek, yargılanacak son kişidir " dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Sen böyle saçmalamaya devam et, biz geldiğimizde onu da düzeltip Türk Hava Yolları yazarız. Ne de olsa az kaldı..." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da "Neden? Ben Türk'üm derken. I am Türkiye' mi diyeceğiz bundan sonra?, bu saçma karardan geri dön!" diye yazdı.

Muhalif gazeteci Emin Çapa "Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı (THYAO) adını mı değiştirdi? Türkiye Hava Yolları Anonim Ortaklığı mı diyeceğiz artık? (Tek derdimiz buydu zaten)" şeklinde tepki gösterdi.

Yeni Akit yazarı İbrahim Karataş da karara katılmadığını ifade etti. Karataş "Turkish Airlines markasının Türkiye Hava Yolları olarak değiştirilmesi yanlış. Bu isme çok yatırım yapıldı ve global bir marka oldu. Yapan da yine Ak Parti'ye yakın yönetimlerdi. Hem müşterilerin ezici bir çoğunluğu da yabancı. Belki iki isim birlikte kullanılabilir. Ama Turkish Airlines bir şirket adından çok bir marka adı olduğu için olduğu gibi bırakmak daha iyi olacaktır" sözleriyle kararın yanlış olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı da'ın sözlerinin yer aldığı bir Tweet paylaştıktan sonra bu paylaşımını gelen tepkiler üzerine sildi.

Cumhurbaşkanı, bugün Türksat Genel Müdürlüğünün Gölbaşı yerleşkesindeki Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde yaptığı konuşmada Türkiye'nin uluslararası alanda "Turkey" olarak kullanılan isminin "Türkiye"ye çevrildiğini hatırlatarak "Artık Turkey yok, Türkiye var. Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine de Turkish Airlines değil, Türkiye Hava Yolları yazacağız" demişti.