• 24 Ocak 2021 22:16
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Fransa'da Covid-19 mücadelesinde 3. kez kapanma kaçınılmaz görünüyor

Bu haberi dinleyin
24 Ocak 2021 Fransa'da Covid-19 mücadelesinde 3. kez kapanma kaçınılmaz görünüyor

Salgının hızının düşürülemediği Fransa'da, Hükümet ve bilim adamları üçüncü kapanmayı gündeme aldı.

Fransız basınındaki haberlerde, salgının hızının düşürülememesi nedeniyle ülkede Mart ve sonbaharlarından sonra üçüncü bir ulusal kapanmaya gidilmesinin kaçınılmaz göründüğü vurgulanırken, hükümetin bu kapanmanın nasıl olacağı konusundaki seçenekleri masaya yatırdığı ve değerlendirdiği yer aldı.

Hükümet 3 seçenek üzerinde dururken, en iyi senaryo önümüzdeki günlerde vaka sayılarında olumlu gelişme görülmesi ki bu durumda hükümet yeni tedbirler için iki hafta bekleyecek. İkinci senaryoya göre, zorunlu ihtiyaçları karşılayanlar dışında ticari işletmeler kapatılacak ancak, okullar açık kalacak.  Üçüncü ve en kötü senaryo geçen yıl ilkbahardaki gibi okullarda dahil tam kapanmayı öngörüyor.

Doktorlar ne diyor

Paris'teki Saint-Antoine hastanesinin bulaşıcı ve tropikal hastalıklar bölümü başkanı Karine Lacombe,bir TV kanalına yaptığı açıklamada"Sokağa çıkma yasağından daha zorlayıcı önlemlerin alınacağına inandığını da söyledi.

Bulaşıcı hastalıklar uzmanı ve Covid-19 aşı komitesi üyesi Odile Launay de sokağa çıkma yasağına rağmen, vaka ve hastaneye yatış sayısında artış yaşamaya devam edilirse, büyük olasılıkla tam kapanmaya geri dönmek zorunda kalacaklarını kaydetti.

Fransa'da Noel tatilinin ardından vaka artışlarının hız kazanmasıyla, 16 Ocak'tan itibaren sokağa çıkma yasağı ülke genelinde saat 20.00'dan 18.00'a uzatılmıştı. 

Ancak, bütün önlemlere rağmen Fransa'da hastalık hız kesmiyor.