• 25 Kasım 2022 02:24
  • 0
  • 3 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Geleceğin turizmi, turizmin geleceği” için ne dediler

Bu haberi dinleyin
25 Kasım 2022 “Geleceğin turizmi, turizmin geleceği” için ne dediler

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından organize edilen, Antalya Lara Aska Otel’de gerçekleştirilen 12. Uluslararası Resort Kongresi’nde sektörün 2023 yılın ilişkin beklentileri ve pazarlardaki durum değerlendirildi.

Kongrenin “Kaynak pazarlarda durum” başlıklı oturumda konuşan tur operatörleri temsilcileri 2023’ün 2022’den daha iyi geçeceğini söyledi.

AKTOB Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı oturuma Anex CEO’su Vural Karasu, MTS Başkanı Münci Karakaya, TUI Türkiye’den Hasan Öztürk ve DTS Genel Müdürü Ertan Sakallı konuşmacı olarak katıldı.

İngiltere pazarı

MTS Globe Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Münci Karakaya, pazarı için 2023’ün iyi göründüğünü söyledi.

''İngiltere’den Türkiye’ye 2019 yılında 2.2 milyon turist gelirken 2022 yılında 3.3 milyon turist sayısına ulaşılacak” diyen Karakaya şunları söyledi:

“İngiltere’den Türkiye’ye 2019 yılında 397 frekans vardı bu rakam 2022 yılında 578’e yükseldi. Türk bayraklı uçakların frekansı ise 163’tü. Şu ana kadar gerçekleştirilenler ise 136’dır. 

İngiltere’den hiç bir zaman bu kadar rezervasyon trafiğine ulaşmamıştık. pazarında 31 Aralık’a kadar tüm rezervasyonların yüzde 20’si gerçekleşmesi beklenir.’den şu ana kadarki rakam gelecek senenin çok üstün bir performans göstereceğini gösteriyor. İstenilen frekanslar yakalanırsa 2023 yılında pazarında yüzde 20 artış olacak. 

Almanya

Anex Tour CEO’su Vural Karasu da konuşmasında “ Tüm markalarımızla Avrupa’dan 350 bin pax yaptık. Hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz” dedi. “Fiyat artırmaktan kimse korkmasın ama daha sonra taviz verip yüzde 30 fiyat düşürmeyin. Önemli olan doğru fiyattır” diyen karasu şunları söyledi:

“Sağ olsunlar çok destek gördüğümüz otelci arkadaşlarımız var. Avrupa’da önemli oyun kurucular var. Kuzeyde büyük bir boşluk var. Oraya da Neckermann ve Anex olarak giriyoruz. Bir sonraki yıl da ve Kuzey Avrupa’ya kendi uçaklarımızla operasyon yapacağız. Baltık’ta yoktuk ve oraya da adım attık. İrili ufaklı 17 ülkeden Türkiye’ye müşteri getireceğiz. Avrupa’da büyüyeceğiz.

Otellere teşekkür ediyoruz

Oturumun konuşmacılarından Destination Touristik Services Genel Müdürü Ertan Sakallı konuşmasına, şirketin Avrupa’daki durumuna ilişkin bilgi aktararak başladı.Sakallı konuşmasında şunları söyledi:

“Doğu pazarı bize çeşitlilik sağlıyor. Bu pazarda farklı bölgeleri satabiliyoruz. Çeşitlilik için doğu pazarı bize büyük katkı sağladı. 200 bin civarında bir kapasiteye ulaştık. İlave uçak kapasitesi ile daha da büyüyeceğiz.

Sıkıntılı dönemde kaliteden ödün vermedikleri için Türk otellerine teşekkür ediyoruz. Müşterilerimiz memnun döndüğü sürece Türkiye’nin önünde bir engel yok.

2023 rakamları cesaret verici

Oturumdaki konuşmacılardan TUI Türkiye Satınalma Müdürü Hasan Öztürk de “2023 yılı ile ilgili rakamlar cesaret verici” dedi.

Öztürk konuşmasında şunları söyledi:

“Önümüzdekilarda riski hesap ederek plan yapmak lazım. 2023 yılı ile ilgili rakamlar cesaret verici ama rakam açıklamak için erken. Aralık ocak ve Şubat da rezervasyon var. İlk emareler çok cesaret verici.

Türkiye bizim en çok önem verdiğimiz destinasyonlardan biri. Entegre bir yapılanmamız var. Tur operatörlüğün yanında Türkiye’de incoming ve büyük bir otel grubuna da sahibiz.

Türkiye’nin tanıtımına çok önem verdik. Bir uçağımıza Antalya ismini verdik ve bu uçak dünyanın her yerine uçuyor ve Antalya’nın tanıtımını yapıyor.

-lerimizin Türkiye’yi deneyimlemesini sağladık. Birleşik Krallık’tan 1100 acenta getirerek Türkiye’yi tanıttık. Bu arada pazarı kesinlikle büyüyecek. Önümüzdeki hafta 650 çalışanımızı Türkiye’ye getireceğiz. Aralıkında 550 Alman acentacıyı getireceğiz.