• 01 Temmuz 2022 07:46
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Gerçekçi olmalı, gerçeklere göre hareket etmeliyiz”

Bu haberi dinleyin
01 Temmuz 2022 “Gerçekçi olmalı, gerçeklere göre hareket etmeliyiz”

Bayram öncesi yaz sezonu genel ile ilgili iç ve yurt dışından beklentiler konusunda yapılan açıklamalarda gerçekçi olmak gerektiği bildirildi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeler Birliği (AKTOB) Başkanı Dr. Erkan Yağcı, dünyada seyahat arzusunun arttığını ve bunun da talebe yansıması beklendiğini ancak bu dönemde ekonomide yaşanan sıkıntıların da sektöre yansımalarının olacağını belirerek, sektör olarak yapımız gereği her zaman iyimser olmak zorundayız. Ama iyimserliğimiz gerçekçilik temelinde olmalı. Onun için yapılan açıklamalarda gerçekler gözardı edilmemeli” dedi.

2022 ve ötesi beklentileri

AKTOB’un geleneksellık toplantısının yapıldığı Antalya Side-Manavgat’taki Side Star Elegance Otel’deki Haziranı toplantısında konuşan AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcıde 2019 yılından beri yaşananları grafiklerle özetledikten sonra 2022 ve ötesi için beklentiler konusunda değerlendire yaptı.

Dünyainin 2022’de, 2019 yılı değerlerinin yüzde 50 ila 70’ini geri kazanmasının beklendiğini belirten Dr. Yağcı, Antalyainin de 2019’un yüzde 80’ine yaklaşacaklarını tahmin ettiklerini, bu yıl tüm pazarlardan turist trafiğinin açılmasının önemli bir konu olduğunu söyledi.

“Gerçeklerle birlikte konuşmalıyız”

Dünyada seyahat arzusunun arttığını ve bunun da talebe yansıdığına işaret eden AKTOB Başkanı Erkan Erkan Yağcı, ne yapılması gerektiği konusunda şunları söyledi:

“Anketlerde 2022 ve ötesinde seyahatin önündeki tek engel ekonomik koşullar olarak ortaya çıktı. Talep yükseliyor ancak gerçeklere göre hareket etmek durumundayız. İyi durumda mıyız gibi değerlendirmeleri gerekli olduğunca ve gerçeklerle birlikte konuşmalıyız. 

“Oyunun kuralları değişiyor”

Oyunun kuralları değişiyor ve bizler net olmak zorundayız. Netlik derken, fiyat-ürün ve kalite konusunda ne yapacağımızdır. Evet, zaten talep var. Fiyatlarla gereksiz yere oynanmamalı.lığımız ve sektörümüzün 2019’dan beri gösterdiği güçlü koordinasyon sonuca ulaşmalı. İnanıyoruz ki bu çalışmaların değeri, Antalya ve Türkiyeinin değer algısına katkı yapmaya devam edecektir.” 

AKTOB Yönetim Kurulu’nun ev sahipliğinde yapılan toplantıya; Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kültür ve Yardımcısı Nadir Alpaslan, TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır ve SunExpress Akdeniz Satış Müdürü Murat Hatipoğlu konuşmacı olarak katıldı.