• 25 Ağustos 2021 10:36
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Havacılıkta iflas zinciri tehlikesi hâla geçmedi”

Bu haberi dinleyin
25 Ağustos 2021 “Havacılıkta iflas zinciri tehlikesi hâla geçmedi”

Yaz mevsimi ve aşılama ilede yaşanan kısmi hareketlenmenin şirketlerinin pandemiden dolayı içine girdikleri sıkıntıyı aşmaya yetmedi.ta zincirleme iflaslar yaşanabileceği, bu yöndeki tehlikenin hala geçmediği bildirildi.

Devlet desteği kurtardı, ama şimdilik

FTI Consulting tarafından hazırlanan sektörü raporunda yaklaşan fırtına konusuna dikkat çekiliyor. Raporda, Avrupa sektörü devlet desteğiyle iflas ve konsolidasyondan şimdilik kurtulmuş olsa da, yaşanacak zincirleme iflas riskinin devam ettiği belirtiliyor.

FTI Consulting raporunda şöyle deniyor: "Avrupa'daki hava yolu şirketlerinin nakit sıkıntısı 2021 yılı boyunca devam edecek. Bu durum muhtemelen 15 boyunca devam edecek. Hava yolu şirketleri, finansal toparlanmayı tehlikeye atabilecek 'arz fazlası' ile karşı karşıya kalacak. 

4 yılda 250 milyar dolar kayıp

Şirketler kıtalar arası pazar baskısına maruz kalacak. En yavaş toparlanma ve Alman sektörlerinde yaşanacak. önümüzdeki 4 yıl içinde Avrupalı taşıyıcıların 200 milyar dolar. Avrupalı havalimanları ise 50 milyar dolar kayıp yaşayacak. Büyük fırtına henüz gelmedi. Bu özellikle bölgesel veya küçük havalimanları için daha keskin olabilecek.