• 04 Şubat 2021 11:09
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

IATA: “2021 yazından umudu kesen yönde gelişmeler yaşanıyor”

Bu haberi dinleyin
04 Şubat 2021 IATA: “2021 yazından umudu kesen yönde gelişmeler yaşanıyor”

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), 2021 yılı yazına ilişkin beklentilerini revize etti.

IATA Baş Ekonomisti Brian Pearce, IATA CEO’su Alexandre de Juniac ve Eurocontrol Başkanı Eamonn Brennan yaptıkları değerlendirmelerde yazın hava trafiğinin açılacağına ilişkin umutsuz olduklarını söyledi.

Hükümetlerin yayılan mutasyon nedeniyle getirdikleri seyahat kısıtlamalarına ek olarak aşılamada yaşanan sorunların da etkisiyle 2021 yazı ile ilgili daha önce olumlu yöndeki beklentilerin tersine dönmeye başladığı belirtiliyor.

IATA Baş Ekonomisti Brian Pearce, kısa süre önce hazırlanan senaryoda yaz sezonu için öngörülen olumlu yöndeki gelişmeleri olumsuz yönde etkileyen gelişmeler olduğunu bunun üzerine senaryoyu revize ettiklerini söyledi.

Pearce, yeni senaryoyu, hükümetlerinvirüs mutasyonları nedeniyle aldıkları yeni kısıtlamalar ve bunun önümüzdeki dönemde de uygulanabileceğine karar ve uygulamaları dikkate alarak hazırladıklarını belirterek “2021 yazından beklentileri öncekine göre aşağı çekerek revize ettik” dedi.

IATA CEO’su Alexandre de Juniac da, "Hükümetlerin aldıkları kararlar zaten zor olan 2021 yazını daha da zorlaştıracak” dedi.

IATA Baş Ekonomisti Brian Pearce, senaryolarını aşağı doğru revize etmelerine neden olan gelişmeler arasında aşılamada yaşanan sorunların da olduğunu belirterek şunları söyledi:

Riski artıran sadece aşıların üretim ve dağıtımındaki zorluklar değil,nı zamanda yeni mutasyonlara karşı hâla etkili olup olmayacakları sorusudur.

Dünyanın büyük bir bölümünde, en erken 2022 yılına kadar, Hindistan ve'da sürü bağışıklığının beklenmiyor.

AB, ABD, Kanada ve'de de Eylülından önce bu yönde bir gelişme beklenmiyor.

Eurocontrol Başkanı Eamonn Brennan da “Şu anda Avrupa gökyüzünde herhangi bir umut ışığı göremiyoruz” dedi.