• 08 Şubat 2021 06:44
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“İç turizmde KDV kalksın sübvansiyon uygulansın”

Bu haberi dinleyin
08 Şubat 2021 “İç turizmde KDV kalksın sübvansiyon uygulansın”

 

TUI Genel Müdürü Taras Demura,’da KDV nedeniyle için yurtdışından daha pahalı olduğunu, bunun kabul edilemeyeceğini söyledi.

Rusya’da için geliştirilmesine ilişkin hazırladıkları kış programının tanıtımında konuşan Demura diğer ülkelerde olduğu gibi için de bu yılın iç yılı olacağını, bunun için hükümetin içi desteklemesi gerektiğini söyledi.

Ulan-Ude'de Buryatia'da kış charter programının başlatılması ile ilgili toplantıdakonuşan TUI Genel Müdürü Taras Demura, iç için de charter uçuşlara sübvansiyon sağlanması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Rusya'da uçmak yurtdışına uçmaktan daha pahalı olamaz, bu kabul edilemez. Türkiye ve diğer ülkeler Rus turistleri ülkelerine taşıyanlara sübvansiyon sağlıyor. Ama bunu biz kendimize yapmıyoruz.

Tur operatörlerine getirdikleri turistler için destek sağlayan Türkiye, İsrail, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ile rekabet etmek istiyoruz. Uluslararası tur operatörlerini'ya çekmek için ulaşımı sübvanse etmeye yönelik bir devlet programı gerekiyor.

Rusya'nın yabancı ülkelerle rekabet edebilmesi için bu hayati bir ihtiyaçtır.”

Taras Demura, bu yılın iç yılı olacağına ilişkin uluslararası alanda kabul gören durumun için de geçerli olduğunu belirterek “Rusya’da iç paket turlarında yüzde 20 KDV var. Yurtdışı tur paketleri ise KDV'ye tabi değil. bu nedenle, iç paketinin yurtdışından daha pahalı. Bu olmaz. İçde KDV’nin kaldırılması ve yurtiçi  charter uçuşlarına sübvansiyon uygulanması gerekir” dedi.