• 21 Nisan 2021 21:04
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İki bakan, Çavuşoğlu ve Ersoy Rusya’ya gidecek

Bu haberi dinleyin
21 Nisan 2021 İki bakan, Çavuşoğlu ve Ersoy Rusya’ya gidecek

Dışişleriı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür veı Mehmet Nuri ile birlikte’ya gideceklerini,,’dan da bir heyetin Türkiye’ye geleceğini söyledi.

Habertürk TV'de Nedir Ne Değildir programına konuk olan Dışişleriı Mevlüt Çavuşoğlu, 

''Rusya'nın kararı siyasi değil'' dedi.

Dışişleriı Çavuşoğlu’nın Türkiye’ye koyduğu uçuş yasağı ile ilgili olarak şaunları söyledi:

“Türkiye’deki vaka sayılarının artmasından dolayı uçuşlara kısıtlama getirdi. Sayın Putin, Cumhurbaşkanımızla telefonda bunu söylediler. Bunun arkasında siyasi bir saik yok. Bizde de rakamlar yükseldi, ilave tedbir kararı aldık. Antalya başta olmak üzere vatandaşlarımızın bu kısıtlamalara uyması gerekiyor, alınan kararlara gönüllü bir şekilde uyması gerekiyor. Bu mücadeleyi göstermezsek başta olmak üzere olumsuz yansımalarını görüyoruz. Kolay değil evet zor. 1 seneyi aştı. Can sıkıcı bir virüsle mücadele ediyoruz. Yeni mutasyon var. Gerçekten zor.’’ dedi.

‘’Kültür veıyla’ya gideceğiz’’

Çavuşoğlu, ‘’Rakamlar düştükten sonra geçen sene ile yaptığımız işbirliği modelini Kültür veımızla birlikte'ya gidip anlatacağız.'dan bir heyet geliyor, uygulamaları görecekler. Ama tabii rakamların düşmesiyle gidebiliriz. Şu andaki rakamlarla ikna etmemiz çok kolay olmaz. Rakamların biraz düşmesiyle'nın bunu gözden geçireceğine inanıyoruz. Bizim güvenli konsepti herkes için örnek oldu. ile beraber bu uygulamayı hayata geçirebiliriz. Bizlerin görevi de sayın Putin'in dediği gibi güvenli şekildein önünü açmak. Rakamlar düştükten sonra bu adımları atacağız.’’ dedi.