• 25 Ağustos 2022 10:11
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İki güzel haber: Rusya Antalya’yı aktarma noktası yapacak, TAV kış atağına geçecek

Bu haberi dinleyin
25 Ağustos 2022 İki güzel haber: Rusya Antalya’yı aktarma noktası yapacak, TAV kış atağına geçecek

Yaz sezonunu iyi geçiren Antalya için kışlarının da iyi geçmesini sağlayacak gelişmeler var. 

Rusya, kış döneminde uzak destinasyonlar için Antalya’yı aktarma noktası olarak kullanacak, işletmecisi TAV da yaz dönemi yoğunluktan hareketleşirketlerinin kışlarında da Antalya’yı kullanmalarını sağlayacak program başlatıyor.

Hürriyet’ten Nerdun Hacıoğl’nun aktardığı İzvestiya Gazetesi’ndeki habere göre haberine göre'daki tur operatörleri kış döneminde Antalya’yı aktarma noktası olarak kullanmak için planlar yapmaya başladı. 

İzvestiya Gazetesi’ne konuşan Tur Operatörleri Birliği Başkan Yardımcısı Aleksan Mıkırçan, kışlarında Uzakdoğu ve Karayip bölgesinde ulaşmak isteyen Rusların'dan doğrudan yola çıkmalarının eziyet verici ve yorucu yolculuk olacağını belirterek Antalya Havalimanı'nı aktarma noktası olarak kullanmayı düşündüklerini söyledi.

Mıkırçan, "En ekonomik ve konforlu yol planı Türkiye'de Antalya havalimanını devreye girmesi olacak.'dan Antalya'ya ulaşacak Rus turistler burada bir süre dinlendikten sonra Güneydoğu Asya veya Karayip bölgesine uçuşlarına devam edecek. Hesaplarımıza göre bu rota en uygun olanı" dedi. 

Planın ekimı sonunda uygulanması planlanıyor.

TAV da Antalya için kış programı geliştiriyor

Bu arada Antalya Havalimanı’nı işleten TAV daşirketlerinin kış döneminde Antalya’yı daha çok kullanmalarına yönelik şirketleri özendirecek.

Bu kapsamda çeşitli sponsorluklar ve destekler sağlanacak.

TAV Antalya Genel Müdürü Deniz Varol bu kapsamda Antalya için kış programını geliştirdiklerini söyledi.

Hürriyet’ten Uğur Cebeci’ye bilgi veren Varol, yolcu sayısının kışın da arttırılması için değişik çalışmalar yapıldığını belirterek Varol, "Tarihsel rekorumuzu kırdığımız ve 35.7 milyon yolcuya hizmet verdiğimiz 2019'da trafiğin yüzde 95'ten fazlası yaz dönemindeydi. Antalya'nın kış trafiğini artırmak için 2018'den bu yana havayollarına yönelik bir teşvik programı yürütüyoruz.rıca paydaşlarımızla birlikte kışlarındaki organizasyonları destekliyoruz ve Antalya'yı yer aldığımız her platformda tanıtıyoruz. Bu sayede pandemi öncesinde 710 bin olan kış trafiğini 1.250 milyona çıkarttık. Bu yıl bu sayının da üzerine çıkmayı hedefliyoruz" diyor.