İklim değişikliğinin sonuçlarından biri daha: Fransız Alpleri'ndeki kayak tesisi kapandı

İklim değişikliğinin neden olduğu aşırı ısınma ve kar yağışının azalmasının turizmdeki yansımalarının sonuçlarına her gün yeni bir olay daha ekleniyor.
Bunlardan biri de Fransız Alpleri'ndeki bir kayak merkezi, küresel ısınmanın neden olduğu kar yokluğu nedeniyle kapanması oldu. Yeterli kar yağışı olmadığı çeşitli ülkelerdeki kayak merkezlerinde kapanan başka tesisler de oldu.
Trois Vallees kayak merkezindeki La Sambuy, daha önce dört ay açık kalırken bu yıl kar yağışı olmadığı için yalnız bir ay faaliyet gösterebildiği için zor durumda kaldı ve kapandı.
La Sambuy Belediye Başkanı Jacques Dalex, " Bölgemizde daha önce 1 Aralık'tan 30 Mart'a kadar kar yağıyordu. 2022/23 sezonunda yalnızca dört hafta kar yağdı. Bunun sonucunda kayak pistlerinde taş ve kayalar ortaya çıktı. Bu durumda kayak yapılamaz oldu. İşletmeler buna dayanamıyor” dedi.