• 27 Temmuz 2021 01:17
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İngiliz ve Alman tatilci ‘Türkiye ‘Kırmızı’ listede, İspanya ‘yüksek riskli’ tanımına bakmıyor

Bu haberi dinleyin
27 Temmuz 2021 İngiliz ve Alman tatilci ‘Türkiye ‘Kırmızı’ listede, İspanya ‘yüksek riskli’ tanımına bakmıyor

İngiltere’de hükümetin ‘kırmızı’ listede gösterdiği Türkiye tatilcilerin ilk tercihi,’da hükümetin ‘Yüksek riskli’ ilan ettiği’dan kimse tatilini kesip dönmüyor.

İspanya´nın Hükümeti tarafından „yüksek riskli bölge“ olarak ilan edilmesinden sonra seyahat etme şartlarındaki değişikliklere rağmen Mayorka, veya Costa Brava gibi sevilen tatil bölgelerinde bulunan Alman turistler tatilin keyfini çıkarmaya devam ediyor.

TUI: ‘Çok az sayıda Mayorka misafiri tatilini yarıda kesti’

İspanya´nın Federal Hükümeti tarafından “yüksek riskli bölge“ olarak ilan edilmesiyle birlikte orada bulunan turistler için seyahat etme şartlarında bazı değişiklikler meydana geldi.

İngiltere’de de hükümet Türkiye’yi kırmızı listede göstermesine rağmen tatilciler ençok Türkiye’yi tercih ediyor.

TUI´nin sözcülerinden Aage Dünhaupt, dpa’ya yaptığı açıklamada Mayorka´da tatil yapan Alman turistlerin arasında tatilini yarıda kesen ya da henüz oraya gitmemiş kişilerin arasında rezervasyonlarını iptal eden çok az kişi olduğunu söyledi.

Alman Seyahat Birliği (DRV)’nin tahminlerine göre şu anda 200 bin Alman turist,´da tatil yapıyor. 

Objektif değil

Tatilciler hükümetin ülkeler ile ilgili değerlendirmesinin objektif olmadığını söylüyor.

Bu durum en yüksek vaka sayılarına sahip 10 ülkenin'nin hangi renkli seyahat listesinde yer aldığına bakıldığında görülüyor.

35 milyonun üzerinde vaka ve 626 binin üzerinde ölü sayısı ile her açıdan listede birinci sırada yer alan ABD. sarı kategoride. Bunun gibi (6.1 milyon vaka-153 bin ölü). Fransa (5.9 milyon vaka-111.5 bin ölü). İtalya (4.3 milyon vaka-127.9 bin ölü) ve (4.2 milyon vaka-82.2 ölü) da yine sarı kategoride yer alıyor. Tüm bu ülkelerin vaka ve ölü sayıları Türkiye'nin üstünde. 

Ölü sayısında durum bu iken vaka sayısında da farklı değil. Örneğin'nın dünkü yeni vaka sayısı 23 bin 947. Türkiye'nin 11.094 olan yeni vaka sayısının iki katından fazla. Bir başka örnek, sarı kategoride yer alan Meksika'da yeni vaka sayısı 16.421. yinenı kategorideki Malezya'nın yeni vaka sayısı 15.902 

Bunların da hepsi Türkiye'den yüksek.