• 06 Nisan 2021 08:12
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İngiltere’nin yeni düzenlemeleri açıklandı ama beklenen çıkmadı

Bu haberi dinleyin
06 Nisan 2021 İngiltere’nin yeni düzenlemeleri açıklandı ama beklenen çıkmadı

 

Başta Türkiye olmak üzere’den turist alan ülkeler, Başbakan Boris Johnson’un yurtdışı seyahat yasakları ile ilgili yeni düzenlemeleri açıkladı.

Açıklamada seyahatlerin ne zaman serbest bırakılacağı konusunda bir şey söylenmedi.

Boris Johnson, yurt dışından'ye virüs taşınması durumunda karşılaşabilecek zorlukların ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek yurt dışı seyahatlerin başlaması konusunda Küresel Seyahat Çalışma Grubu’nun raporuna göre karar verileceğini söyledi.

Başbakan Johnsonvirüs kısıtlamalarının kaldırılmasına, planlandığı gibi 12 Nisan'da atılacak ikinci adımla devam edileceğini duyurdu.

'Normalleşme Yol Haritası'

İngiltere Başbakanı Johnson, ''Hükümet, sağlık sistemi üzerinde baskı oluşabilecek başka bir vaka artışından kaçınmak için, kısıtlamaların kaldırılmasında ihtiyatlı bir yaklaşım sergileyecek, kısıtlamaları kaldırmak için tarihlere göre değil verilere göre hareket edecek” dedi.

Vaka sayısına göre gruplandırma

“Zorunlu olmayan seyahatler yeniden başladığında, riske dayalı bir trafik lambası sistemi uygulayacağız” diyen Boris Johnson şunları söyledi :

“Seyahat öncesi ve seyahat dönüşü test zorunluluğu devam edecek. Bu yeni kategori vakalar, aşılama oranları ve yeni varyantların yaygınlığına göre karar verdiğimiz ülkeleri kapsayacak. Küresel Seyahat Çalışma Grubu, ilerleyen günlerde buna ilişkin detaylar paylaşacak.''

Hayal kırıklığı

Johnson'un açıklamaları sektörde hayal kırıklığı yarattı.

Heathrow Havalimanının CEO'su John Holland-Kaye, ''Kısıtlamalar nedeniyle birbirindenrı düşmüş ailelere, yazın tatile çıkmak isteyenleri rezervasyon konusunda cesaretlendirmek, salgın nedeniyle nedeniyle ihracat yapamaz hale gelen şirketlere yardım edecek, netlik sağlayacak fırsat kaçırıldı.  Bu bir düş kırıklığıdır. Bilimsel verilerle desteklenen güvenli yol konusunda anlaşmaya varıldığına göre, uluslararası seyahatlerin başlamasına ilişkin net bir çizelgeye ihtiyaç var'' dedi.

17 Mayıs’ta başlamayı umuyoruz

Uluslararası seyahatlere 17 Mayıs'ta başlamayı umduklarını fakat bunu kesin olarak ifade etmek için henüz erken olduğunu söyleyen Başbakan Johnson ile basın toplantısına katılan hükümetin sağlık danışmanı Prof. Chris Whitty ise ülkenin Covid-19'la mücadelesinde aşılamanın önemine dikkat çekti.

BBC'ye konuşan hükümetinvirüs bilim danışmanı Prof. Neil Ferguson, 17 Mayıs sonrasında ise uluslararası seyahatlere izin verilmesinin ardından Avrupa'dan gelecek yolcularavirüs testi zorunluluğunun devam edebileceğini söyledi.